domingo, 4 de mayo de 2014

TORTA DE MAZÁ E FOLLADO

    TARTA DE MANZANA Y HOJALDRE


    Hai un refrán que di "Nunca chove a gusto de todos" e nas cousas da comida tamén se cumpre:  non sempre o que se cociña lle gusta a todos os comensais.

    Na miña casa teño un entusiasta da mazá ao que lle gustan todas as sobremesas feitas con esa froita e, sen embargo, teño tamén a quen as mazás só lle gustan crúas.


    Hoxe tocoume contentar ao primeiro e fixen esta torta que non ten traballo nin ciencia e que é moi doada de facer.


  • 1 lámina de masa de follado
  • 2 mazás
  • Azucre
  • Manteiga
  • Marmelada


    Cun garfo pinchamos o follado deixando un "marco" arredor.  Cortamos a mazá en gallos e colocámola enriba da zona pinchada co garfo.  Poñemos uns anaquiños de manteiga e polvoriñamos con azucre.




    Metemola no forno a 180º durante unha media hora.  Esperamos a que estea dourada.  Cando a saquemos vernizamos con marmelada.  Eu empreguei marmelada de figo, pero pode ser calquera outra que nos guste.



    Hay un refrán que dice "Nunca llueve a gusto de todos" y en las cosas de comer también se cumple:  lo que cocinamos no le gusta simpre a todos los comensales.

    En mi casa tengo un entusiasta de la manzana al que le gustan todos los postres hechos con esa fruta y, sin embargo, tengo también a quien las manzanas sólo le gustan crudas.




    Hoy me tocó contentar al primero y por eso hice esta tarta que no tiene trabajo ni ciencia y que es muy fácil de hacer.
    
  • 1 lámina de masa de hojaldre
  • 2 manzanas
  • Azúcar
  • Mantequilla
  • Mermelada


    Con un tenedor pinchamos el hojaldre dejando un "marco" alrededor.  Cortamos la manzana en gajos y la colocamos encima de la zona pinchada con el tenedor.  Ponemos unos trocitos de mantequilla y espolvoreamos con azúcar.

    

    La metemos en el horno a 180º durante una media hora.  Esperamos a que esté dorada.  Al sacarla la  pincelamos con mermelada.  Yo le puse mermelada de higo, pero puede ser cualquier otra que nos guste.




    


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