martes, 30 de agosto de 2011

ADOBO PARA CASE TODO

  ADOBO PARA CASI TODO

  Todos temos feito este adobo; a diferenza está na cantidade e no modo de facelo.  Eu fago unha cantidade bastante grande e o conservo nun bote na neveira.  Aguanta durante varias semanas.

Unha manchea de pirixel.
Unha cabeza de allos.
120 ml. de aceite de oliva.
Dúas culleradas de sal gordo.

  Poñer na picadora o pirixel, os dentes de allo pelados e a metade do aceite de oliva.  Picar ata formar unha especie de papilla.  Engadir o resto do aceite e o sal.  Meter nun bote e conservar na neveira.  Pódese empregar coa carne, asados, peixe, patacas asadas,...





  Todos hemos hecho este adobo;  la direfencia está en la cantidad y en el modo de hacerlo.  Yo hago una cantidad bastante grande y lo conservo en la nevera.  Aguanta durante varias semanas.

Un manojo de perejil.
Una cabeza de ajos.
120 ml. de aceite de oliva.
Dos cucharadas de sal gorda.


  Poner en la picadora el perejil, los dientes de ajo pelados y la mitad del aceite de oliva.  Picar hasta formar una especie de papilla.  Añadir el resto del aceite y la sal.  Meter en un bote y conservar en la nevera.  Se puede utilizar con la carne, asados, pescado, patatas asadas,...




No hay comentarios:

Publicar un comentario