ESPIRALES DE JAMÓN YORK Y QUESO
No caso dos alérxicos ao ovo hai que ter moito coidado co queixo posto que case todos conteñen lisozima, un conservante que procede do ovo. Neste caso empreguei rebandas de queixo fundido.
- 180 ml de leite
- 70 g de manteiga
- Un chisco de sal
- 2 culleradas de azucre
- 400-500 g de fariña ( aproximadamente)
- 20 g de fermento fresco de panadería
- 200 g de queixo
- 200 g de xamón York.
Quentar un pouco no microondas ( ½ minuto) o leite coa manteiga ( así abrandará). Formar un volcán coa fariña, botar o leite coa manteiga, o sal, o azucre e o fermento. Amasar e deixar levedar ata que dobre o volume ( unha hora ou máis dependendo da temperatura ambiente).
Dividimos a masa en dúas partes e axudándonos do rolo estendémola. Cubrímola con queixo primeiro e xamón York despois e enrolamos.
Cortamos despois porcións de 2 cm. máis ou menos e as colocamos nunha fonte ( para enfornar) con papel de forno. Facemos o mesmo coa outra parte da masa. Vernizamos con leite e deixamos levedar outra vez.
Metemos no forno xa quecido a 180º. Retirámolas cando están douradas.
Son ideales para un aperitivo o una merienda. A los niños les encantan y a los que ya no lo son también. Las podemos tener también congeladas (ya hechas y cocinadas) y pasarlas unos minutos por el horno o por el microondas. Quedarán como recién hechas.
En el caso de los alérgicos al huevo hay que tener mucho cuidado con el queso puesto que casi todos contienen lisozima, un conservante que procede del huevo. En este caso empleé lonchas de queso fundido.
- 180 ml de leche
- 70 g de mantequilla
- Una pizca de sal
- 2 cucharadas de azúcar
- 400-500 g de harina (aproximadamente)
- 20 g de levadura fresca de panadería
- 200 g de queso
- 200 g de jamón York.
Calentar un poco en el microondas (½ minuto) la leche con la mantequilla (así ablandará). Formar un volcán con la harina, echar la leche con la mantequilla, la sal, el azúcar y la levadura. Amasar y dejar leudar hasta que doble el volumen (una hora o más dependiendo de la temperatura ambiente).
Dividimos la masa en dos partes e ayudándonos del rodillo la extendemos. La cubrimos con queso primero y jamón York después y enrollamos.
Cortamos porciones de 2 cm. más o menos e las colocamos en una fuente (para hornear) con papel de horno. Hacemos lo mismo con la otra parte de la masa. Barnizamos con leche y dejamos leudar otra vez.
Metemos en el horno ya calentado a 180º. Las retiramos cuando están doradas.
Cortamos porciones de 2 cm. más o menos e las colocamos en una fuente (para hornear) con papel de horno. Hacemos lo mismo con la otra parte de la masa. Barnizamos con leche y dejamos leudar otra vez.
Metemos en el horno ya calentado a 180º. Las retiramos cuando están doradas.
Vou correndo á cociña a amasar. Esta riquisima receita vaime solucionar algunha cea deste fin de semana
ResponderEliminarComo supoño que non tes problemas de alerxia, con queixo tipo Edam queda máis saborosa.
ResponderEliminarEstá receta e un éxito, sempre me piden que a faga.
ResponderEliminarA cociñar toca!! Moitas grazas.
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