JAMÓN ASADO
Este é un prato que gusta moito na nosa casa e ademais é doado de facer. Esta vez aproveitei para anotar as cantidades dos ingredientes porque sempre o fago a “ollo”.
Este é un prato que gusta moito na nosa casa e ademais é doado de facer. Esta vez aproveitei para anotar as cantidades dos ingredientes porque sempre o fago a “ollo”.
- 1300 g de xamón de porco nunha peza
- 2 culleradas de adobo
- ½ culleradiña de tomiño
- ½ culleradiña de ourego
- 40 ml de aceite de oliva
- 150 ml de viño branco
Mesturar o adobo co tomiño e o ourego e untar a peza de xamón. Mellor se facemos isto 3 ou 4 horas antes de asalo. Bañalo co aceite de oliva. Para facer todo isto podemos ter o xamón colocado na fonte na que o imos asar.
A min gústame asalo nunha fonte de barro. Tarda máis en quentar e por tanto en asar o xamón, pero o sabor é mellor; o asado é máis lento e consérvanse mellor as salsas durante o asado.
Meter no forno a 190º, en posición baixa, e ir dándolle voltas de vez en cando. A metade da cocción bañalo co viño branco e deixar que siga asando. Podémolo ter unhas 3 horas. Sacalo e filetealo. Meter os filetes na fonte coa salsa e servir. Se esperamos a que arrefríe será máis fácil cortalo e os filetes poderán ser máis finos. Bo proveito.
Meter no forno a 190º, en posición baixa, e ir dándolle voltas de vez en cando. A metade da cocción bañalo co viño branco e deixar que siga asando. Podémolo ter unhas 3 horas. Sacalo e filetealo. Meter os filetes na fonte coa salsa e servir. Se esperamos a que arrefríe será máis fácil cortalo e os filetes poderán ser máis finos. Bo proveito.
Este es un plato que gusta mucho en nuestra casa y además es fácil de hacer. Esta vez aproveché para anotar las cantidades de los ingredientes porque siempre lo hago a “ojo”.
- 1300 g de jamón de cerdo en una pieza
- 2 cucharadas de adobo
- ½ cucharadita de tomillo
- ½ cucharadita de orégano
- 40 ml de aceite de oliva
- 150 ml de vino blanco
Mezclar el adobo con el tomillo y el orégano y untar la pieza de jamón. Mejor si hacemos esto 3 o 4 horas antes de asarlo. Bañarlo con el aceite de oliva. Para hacer todo esto podemos tener el jamón colocado en la fuente en la que lo vamos a asar.
A mí me gusta asarlo en una fuente de barro. Tarda más en calentar y por tanto en asar el jamón, pero el sabor es mejor; el asado es más lento y se conservan mejor las salsas durante el asado.
Meter en el horno a 190º, en posición baja, e ir dándole vueltas de vez en cuando. A mitad de la cocción bañarlo con el vino blanco y dejar que siga asando. Lo podemos tener unas 3 horas. Sacarlo y filetearlo. Meter los filetes en la fuente con la salsa y servir. Si esperamos a que enfríe será más fácil cortarlo y los filetes podrán ser más finos. Buen provecho.
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