Non sei se os antollos no embarazo teñen unha base científica, non sei se son reais ou simplemente son cousas que nos apetecen como nos podería pasar en calquera outro momento da vida. Si sei que asocio este prato co meu segundo embarazo porque devecía por comelo. Será por iso que a miña filla ten unha pequena marca de nacemento? Sexa como sexa de vez en cando volvo a facelo e aí vai a receita:
- 1,5 kg de croques
- 2 cebolas
- 1 pemento vermello
- 2 tomates
- 2 dentes de allo
- 350 g de arroz
- 1 l. de caldo
- Aceite
- Viño branco
- Sal
- Pemento doce
Poñemos os croques en auga con sal,durante dúas ou tres horas, para que vaian soltando as areas. Escorrémolos e pasámolos a unha tarteira na que temos botado un pouco de viño branco e abrímolos ao vapor.
Retirámolos, escorrémolos e reservámolos. O caldo resultante coámolo para sacarlle os restos de area que aínda quedan e gardámolo para empregalo co arroz.
Nunha tarteira cun pouco aceite de oliva refogamos o allo, a cebola e o pemento ben picadiños. Cando a cebola empeza a coller cor engadimos o tomate ben picado tamén. Esperamos uns 10 minutos e engadimos o arroz. Removemos para que vaia absorbendo os líquidos e regamos co caldo reservado anteriormente. Se non chega completamos con auga ata chegar á cantidade de líquido necesaria para cociñar o arroz. Engadimos tamén os croques e unha culleradiña de pemento doce.
Despois de 20 minutos retiramos o arroz do lume. Deixamos repousar 5 minutos e servimos. Se esperamos moito para servir o arroz absorbe o caldo e quedariamos sen poder mollar o pan que tanto nos gusta. Bo proveito!
No sé si los antojos en el embarazo tienen una base científica, no sé si son reales o simplemente son cosas que nos apetecen como nos podría pasar en cualquier otro momento de la vida. Sí sé que asocio este plato con mi segundo embarazo porque deseaba comerlo. ¿Será por esto que mi hija tiene una pequeña marca de nacimiento? De todas formas me gusta la receta y aquí la dejo:
Ponemos los berberechos en agua con sal, durante dos o tres horas, para que vayan soltando las arenas. Los escurrimos y pasamos a una tartera en la que hemos echado un poco de vino blanco y los abrimos al vapor.
Los retiramos, escurrimos y reservamos. Colamos el caldo resultante para sacarle los restos de arena que aún quedan y lo guardamos para emplearlo con el arroz.
En una tartera con un poco de aceite de oliva rehogamos el ajo, la cebolla y el pimiento bien picados. Cuando la cebolla empieza a coger color añadimos el tomate troceado. Esperamos unos 10 minutos y añadimos el arroz. Removemos para que vaya absorbiendo los líquidos y regamos con el caldo reservado anteriormente. Si no llega completamos con agua hasta llegar a la cantidad de líquido necesaria para cocinar el arroz. Añadimos también los berberechos y una cucharadita de pimiento dulce.
Después de 20 minutos retiramos el arroz del fuego. Lo dejamos reposar 5 minutos y servimos. Si esperamos mucho para servir el arroz absorbe el caldo y nos quedaríamos sin poder mojar el pan que tanto nos gusta. ¡Qué aproveche!
No sé si los antojos en el embarazo tienen una base científica, no sé si son reales o simplemente son cosas que nos apetecen como nos podría pasar en cualquier otro momento de la vida. Sí sé que asocio este plato con mi segundo embarazo porque deseaba comerlo. ¿Será por esto que mi hija tiene una pequeña marca de nacimiento? De todas formas me gusta la receta y aquí la dejo:
- 1,5 kg de berberechos
- 2 cebollas
- 1 pimiento rojo
- 2 tomates
- 2 dientes de ajo
- 350 g de arroz
- 1 l. de caldo
- Aceite
- Vino blanco
- Sal
- Pimiento dulce
Ponemos los berberechos en agua con sal, durante dos o tres horas, para que vayan soltando las arenas. Los escurrimos y pasamos a una tartera en la que hemos echado un poco de vino blanco y los abrimos al vapor.
Los retiramos, escurrimos y reservamos. Colamos el caldo resultante para sacarle los restos de arena que aún quedan y lo guardamos para emplearlo con el arroz.
En una tartera con un poco de aceite de oliva rehogamos el ajo, la cebolla y el pimiento bien picados. Cuando la cebolla empieza a coger color añadimos el tomate troceado. Esperamos unos 10 minutos y añadimos el arroz. Removemos para que vaya absorbiendo los líquidos y regamos con el caldo reservado anteriormente. Si no llega completamos con agua hasta llegar a la cantidad de líquido necesaria para cocinar el arroz. Añadimos también los berberechos y una cucharadita de pimiento dulce.
Después de 20 minutos retiramos el arroz del fuego. Lo dejamos reposar 5 minutos y servimos. Si esperamos mucho para servir el arroz absorbe el caldo y nos quedaríamos sin poder mojar el pan que tanto nos gusta. ¡Qué aproveche!
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