A esta torta poderiamos chamala a torta dos aniversarios pois non hai data de celebración na que poidamos pasar sen ela. Xa hai moitos anos que a fago, pero agora os ingredientes que emprego están adaptados á alerxia ao ovo. É unha torta moi recomendable para esta época: fresquiña da neveira baixa que da gusto, demasiado gusto diría eu pois non quedan nin as fungallas. Os ingredientes son moi sinxelos e o único que cambiei esta vez foi a decoración pois adoito cubrila de marmelada de fresa sen máis. Os ingredientes son os seguintes:
- 1 paquete de galletas (das do almorzo)
- 100 gr. de margarina
- 1/2 l de nata
- 300 gr de queixo para untar
- 8 culleradas de azucre
- 1 sobre de preparado para xelatina de limón.
- 1 vaso de auga.
O primeiro que temos que facer e moer as galletas. Isto pódenos dar un pouco de traballo, pero se temos unha picadora acabaremos moito antes. Despois derreteremos a margarina e engadirémoslla ás galletas para formar unha pasta. Se consideramos que é preciso podemos engadirlle un chisco de leite. Con esta pasta forraremos o fondo dun molde dos desmoldables. Eu teño a precaución de poñer no fondo papel de forno e de tapar ben a unión do aro coa base coa pasta para que non se me escape nin unha gota de recheo.
Ben agora imos co recheo. Non bol batemos o queixo xunto co azucre e a nata ata que comeza a espesar e reservamos. Poñemos nun cazo un vaso de auga e levamos ao lume. Cando empece a ferver engadimos o po de xelatina de limón e removemos ata que disolve e empeza a ferver de novo. Neste intre retiramos do lume e engadimos á mestura anterior ( nata + queixo + azucre) e volvemos a bater. Botamos enriba da pasta que temos no molde e metemos na neveira polo menos unhas tres horas. O mellor é facer esta torta dun día para outro para darlle tempo a callar. Ao día seguinte decoramos. Como xa dixen antes eu case sempre poño marmelada de fresa, outras veces froita fresca ou nesta ocasión fideos de chocolate con corazóns de fresa (da marca Vahiné). Que teñades unha boa sobremesa.
A esta tarta la podríamos llamar la tarta de los cumpleaños pues no hay fecha de celebración en la que podamos pasar sin ella. Ya hace muchos años que la hago, pero ahora los ingredientes que empleo están adaptados a la alergia al huevo. Es una tarta muy recomendable para esta época: fresquita de la nevera baja que da gusto, demasiado gusto diría yo pues no quedan ni las migas. Los ingredientes son muy sencillos y lo único que cambié esta vez fue la decoración pues suelo cubrirla con mermelada de fresa sin más. Los ingredientes son los siguientes:
A esta tarta la podríamos llamar la tarta de los cumpleaños pues no hay fecha de celebración en la que podamos pasar sin ella. Ya hace muchos años que la hago, pero ahora los ingredientes que empleo están adaptados a la alergia al huevo. Es una tarta muy recomendable para esta época: fresquita de la nevera baja que da gusto, demasiado gusto diría yo pues no quedan ni las migas. Los ingredientes son muy sencillos y lo único que cambié esta vez fue la decoración pues suelo cubrirla con mermelada de fresa sin más. Los ingredientes son los siguientes:
- 1 paquete de galletas (de las del desayuno)
- 100 gr. de margarina
- 1/2 l. de nata
- 300 gr. de queso para untar
- 8 cucharadas de azúcar
- 1 sobre de preparado para gelatina de limón
- 1 vaso de agua
Lo primero que tenemos que hacer es triturar las galletas. Esto puede darnos un poco de trabajo, pero si tenemos una picadora acabaremos mucho antes. Después derretimos la margarina y la añadimos a las galletas para formar una pasta. Si consideramos que es necesario podemos añadirle un poco de leche. Con esta pasta forraremos el fondo de un molde desmoldable. Yo tengo la precaución de poner en el fondo papel de horno y de tapar bien la unión del aro con la base con la pasta para que no se me escape ni una gota de relleno.
Bien, ahora vamos con el relleno. En un bol batimos el queso junto con el azúcar y la nata hasta que empiece a espesar y reservamos. Ponemos en un cazo un vaso de agua y llevamos al fuego. Cuando empiece a hervir añadimos el polvo de gelatina de limón y removemos hasta que se disuelve y empieza a hervir de nuevo. En este momento retiramos del fuego y añadimos a la mezcla anterior (nata + queso + azúcar) y volvemos a batir. Echamos encima de la pasta que tenemos en el molde y metemos en la nevera por lo menos unas tres horas. Lo mejor es hacer esta tarta de un día para otro para darle tiempo a cuajar. Al día siguiente decoramos. Como ya dije antes casi siempre pongo mermelada de fresa, otras veces fruta fresca o en esta ocasión fideos de chocolate con corazones de fresa (marca Vahiné). Que tengáis un buen postre.
Boísima.... na casa ainda acabouse onte.
ResponderEliminarUnha boa opinión é a mellor promoción. Biquiños.
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