sábado, 21 de julio de 2012

CORDEIRO

    CORDERO
    Esta receita voulla dedicar a unha persoa moi especial.  Cando foi o meu aniversario recibín da súa parte un agasallo que me gustou moito e que podedes ver aquí.  Se sodes afeccionados ás labores seguro que atoparedes no seu blog boas ideas.
    Ben, deixando a un lado os aniversarios, agasallos e todo o que implica (sobre todo o de cumprir anos), este é un prato que sei que a ela lle gusta especialmente.  Na aldea dos nosos respectivos pais e nais non hai festa que se prece que non vaia acompañada dun bo prato de cordeiro asado.  Claro está que o forno é de moita máis categoría que o meu (xa o vedes na foto do fondo) e o estilo de asado non é exactamente igual ( non lle botan ourego nin tomiño) e que dicir do sabor que, por suposto, non atoparemos igual en ningún outro lugar.
    Polo tanto, esta só é unha humilde imitación:

  • Cordeiro
  • Patacas
  • Ourego
  • Tomiño
  • Azafrán
  • Aceite de oliva
  • Viño branco

    Hai que procurar adobar o cordeiro unhas horas antes de asalo para que colla ben o sabor do adobo.  Botarémoslle tamén o ourego e o tomiño ao noso gusto.

    Pelamos as patacas, cortámolas e poñémolas na base da fonte de barro.  Engadinlles un pouco de adobo, azafrán, ourego, tomiño e aceite de oliva. Vai a continuación o cordeiro e metémolo no forno.  Ao principio púxeno a 180º para que fora asando e derretendo a graxa.  Despois engadinlle o viño branco e subinlle a temperatura a 200º.  Cando somos capaces de pinchar as patacas co garfo e a carne do cordeiro empeza a separarse do óso, está todo listo para xantar.



    Esta receta se la voy a dedicar a una persona muy especial.  Cuando fue mi cumpleaños recibí de su parte un regalo que me gustó mucho y que podéis ver aquí.  Si sois aficionados a las labores seguro que encontraréis en su blog buenas ideas.
    Bien, dejando a un lado los cumpleaños, regalos y todo lo que implica (sobre todo lo de cumplir años), este es un plato que sé que a ella le gusta especialmente.  En la aldea de nuestros respectivos padres y madres non hay fiesta que se precie que no vaya acompañada de un buen plato de cordero asado.  Claro está que el horno es de mucha más categoría que el mío (ya lo veis en la foto del fondo) y el estilo de asado no es exactamente igual (no le echan orégano ni tomillo) y qué decir del sabor que, por supuesto, no encontraremos igual en ningún otro lugar.
    Por lo tanto, esta es sólo una humilde imitación:

  • Cordero
  • Patatas
  • Adobo
  • Orégano
  • Tomillo
  • Azafrán
  • Aceite de oliva
  • Vino blanco
   
    Hay que procurar adobar el cordero unas horas antes de asarlo para que coja bien el sabor del adobo.  Le echaremos también el orégano y el tomillo a nuestro gusto.

    Pelamos las patatas, las cortamos y las ponemos en la base de la fuente de barro.  Les añadí un poco de adobo, azafrán, orégano, tomillo y aceite de oliva.  A continuación el cordero y lo metemos en el horno.  Al principio lo puse a 180º para que fuera asando y derritiendo la grasa.  Después le añadí el vino blanco y le subí la temperatura a 200º.  Cuando somos capaces de pinchar las patatas con el tenedor y la carne del cordero empieza a separarse del hueso, está todo listo para comer.
   

2 comentarios:

  1. Porque he estado fuera.... si no, lo hubiese visto antes.... muchas gracias.
    Preparada para las fiestas de este año?
    Un beso

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