miércoles, 18 de enero de 2012

GUISO DE MEXILLÓNS

    GUISO DE MEJILLONES


    Agora que xa pasou o Nadal é tempo de desintoxicar e deixar atrás todos eses excesos que non deberiamos ter feito.  Por iso, hoxe atrévome cunha receita lixeira aínda que pode ser moi calórica se decidimos aproveitar a salsa.  Non podemos facer este prato sen ter ao lado pan para mollar pois a tentación é moi grande.

·         1 kg de mexillóns
·         ½ cebola
·         1 dente de allo
·         2 tomates
·         Pan relado
·         Viño branco
·         Aceite de oliva
·         Sal

    Nunha cazola abrir os mexillóns quentándoos cun pouco de viño branco.  Unha vez abertos reservalos e coar o caldo para empregalo despois na salsa.

    Noutra cazola poñer a pochar a cebola picada e o allo.  Despois duns minutos engadir o tomate e deixar que se faga suavemente durante uns 20 minutos.  Engadir o sal e remover.  Poñer nesta salsa os mexillóns, pan relado e o caldo reservado anteriormente.  Deixar que se faga uns 10 minutos máis e servir.



    Ahora que ya acabó la Navidad es tiempo de desintoxicar y dejar atrás todos esos excesos que no deberíamos haber hecho.  Por eso, hoy me atrevo con una receta ligera aunque puede ser muy calórica si decidimos aprovechar la salsa.  No podemos hacer este plato sin  tener al lado  pan para mojar pues la tentación es muy grande.

·         1 kg de mejillones
·         ½ cebolla
·         1 diente de ajo
·         2 tomates
·         Pan rallado
·         Vino blanco
·         Aceite de oliva
·         Sal

    En una cazuela abrir los mejillones calentándolos con un poco de vino blanco.  Una vez abiertos reservarlos y colar el caldo para emplearlo después en la salsa.

    En otra cazuela poner a pochar la cebolla picada y el ajo.  Después de unos minutos añadir el tomate y dejar que se haga suavemente durante unos 20 minutos.  Añadir la sal y remover.   Poner en esta salsa los mejillones, pan rallado y el caldo reservado anteriormente.  Dejar que se haga unos 10 minutos más y servir.


No hay comentarios:

Publicar un comentario