Cando temos unha persoa alérxica nunha casa podemos atoparnos cun serio problema no momento de cociñar e preparar as comidas. Moitas veces non sabemos por onde empezar e resulta moi difícil atopar receitas nas que non apareza o ingrediente “estrela”. Pouco a pouco vamos facendo un pequeno receitario que nos vai sacando dos apuros. As veces tamén temos boas amigas que nos van pasando receitas que atopan ou que son unha tradición familiar, receitas que funcionan, que están probadas e que nos fan o camiño un pouco máis fácil.
Aquí vos deixo unha receita de galletas de améndoa que me deu unha boa amiga e compañeira. Teñen un defecto: están demasiado boas e duran pouco.
· 250 g de fariña
· 150 g de améndoa (en po)
· 200 g de manteiga
· 175 g de azucre en po.
Sacamos a manteiga da neveira e deixamos que abrande a temperatura ambiente. Despois amasamos todos os ingredientes, formamos unha bola e envolvémola en film transparente. Deixamos que arrefríe na neveira durante un par de horas.
Despois estiramos a masa e dámoslle forma ás galletas. Eu usei distintas formas ( estrela, flor, árbore,…) aínda que con facelas redondas ( cun vaso ou copa) sería suficiente pois no forno medran e perden a forma.
Metémolas a 180º durante uns 10 ou 15 minutos e deixamos arrefriar. Podemos adornalas cun pouco de chocolate de cobertura como podedes ver na foto. Bo proveito.
Cuando tenemos una persona alérgica en casa podemos encontrarnos con un serio problema en el momento de cocinar y preparar las comidas. Muchas veces no sabemos por dónde empezar y resulta muy difícil encontrar recetas en las que no aparezca el ingrediente “estrella”. Poco a poco vamos haciendo un pequeño recetario que nos va sacando de los apuros. A veces también tenemos buenas amigas que nos van pasando recetas que encuentran o que son una tradición familiar, recetas que funcionan, que están probadas y que nos hacen el camino un poco más fácil.
Aquí os dejo una receta de galletas de almendra que me dio una buena amiga y compañera. Tienen un defecto: están demasiado buenas y duran poco.
· 250 g de harina
· 150 g de almendra (en polvo)
· 200 g de mantequilla
· 175 g de azúcar en polvo.
Sacamos la mantequilla de la nevera y dejamos que ablande a temperatura ambiente. Después amasamos todos los ingredientes, formamos una bola y la envolvemos en film transparente. Dejamos que enfríe en la nevera durante un par de horas.
Después estiramos la masa y les damos forma a las galletas. Yo utilicé distintas formas (estrella, flor, árbol,…) aunque con hacerlas redondas ( con un vaso o copa) sería suficiente pues en el horno crecen y pierden la forma.
Las metemos a 180º durante unos 10 o 15 minutos y dejamos enfriar. Podemos adornarlos con un poco de chocolate de cobertura como podéis ver en la foto. Buen provecho.
Puedes probar a hacer la tarta de almendra de tu madrina con esa masa, seguro que sale buenísima.
ResponderEliminarPara hacer la tarta de almendra añadiré algún ingrediente más. Por ahora la tengo en estudio y algún día caerá.
ResponderEliminar