martes, 5 de agosto de 2014

CABACIÑAS RECHEAS

    CALABACINES RELLENOS


    Mes de agosto e festa de Neiras.  Isto significa moito para os Neixentos, pero non vos equivoquedes; tamén toca organizar, comprar e cociñar, cociñar e cociñar.  E é que os Neixentos somos de bo dente.


    O primeiro reto:  facer algo con estas supercabaciñas que ten a miña madriña na horta.  Con semellante tamaño unha é suficiente para 4 persoas.

  • 3 cabaciñas
  • 1 cebola grande ou 2 normais
  • 2 cenorias
  • 1 pemento verde
  • 2 dentes de allo
  • 2 tomates
  • 1 rama de pirixel
  • 150 gr. de gambas
  • Sal
  • Pementa
  • Aceite de oliva


    Lavamos e secamos as cabaciñas que despois escaldamos (enteiras) en auga fervendo durante 1 minuto.


    Retirámolos e sacámoslles as puntas.  Despois abrímolos á metade ao longo e ao ancho quedando divididos en catro partes.  Cunha culler sacámoslles parte da polpa interior tendo coidado de que quede un oco pechado que podamos encher e que non permita verter o recheo.  A polpa de cabaciña que sacamos reservámola e cortámola en anacos pequenos para engadila ao recheo.  Eu non puiden aproveitar moita polpa xa que as cabaciñas estaban cumpridos e formando as pebidas.


    Nunha tixola poñemos un pouco de aceite de oliva e engadimos a cebola picada moi fina xunto cun pouco de sal.  Cando empeza a estar branda e transparente incorporamos as cenorias, o pemento, o allo, o pirixel e a polpa de cabaciña ben picados.  Despois duns dez minutos botamos o tomate ben picado tamén.  Por último incorporamos as gambas, salpimentamos e retiramos.


    Enchemos as cabaciñas e quentamos o forno.  Como estamos en Neiras aproveitamos o forno da cociña de ferro.  Marcaba 200º.  Metémolos uns 20 minutos.  E despois comémolos.


Fonte:  "Cocina fácil"


    Mes de agosto y fiesta de Neiras.  Esto significa mucho para los Neixentos, pero no os equivoquéis; también toca organizar, comprar y cocinar, cocinar y cocinar.  Y es que los Neixentos tenemos un buen apetito.


    El primer reto:  hacer algo con estos supercalabacines que tiene mi madrina en la huerta.  Con semejante tamaño uno es suficiente para 4 personas.

    
  • 3 calabacines
  • 1 cebolla grande o 2 normales
  • 2 zanahorias
  • 1 pimiento verde
  • 2 dientes de ajo
  • 2 tomates
  • 1 rama de peregil
  • 150 gr. de gambas
  • Sal
  • Pimienta
  • Aceite de oliva


    Lavamos y secamos los calabacines que después escaldamos (enteros) en agua hirviendo durante 1 minuto.
    

    Los retiramos y les sacamos las puntas.  Después los abrimos a la mitad a lo largo y a lo ancho quedando divididos en cuatro partes.  Con una cuchara les sacamos parte de la pulpa interior teniendo cuidado de que quede un hueco cerrado para poder llenarlo y que no permita verter el relleno.  La pulpa de calabacín que sacamos la reservamos y cortamos en trozos pequeños para añadirla al relleno.  Yo no pude aprovechar mucha pulpa ya que los calabacines estaban formando las pepitas.


    En una sartén ponemos un poco de aceite de oliva y añadimos la cebolla picada muy fina y un poco de sal.  Cuando empieza a estar blanda y transparente incorporamos las zanahorias, el pimiento, el ajo, el perejil y la pulpa de calabacín bien picados.  Después de unos diez minutos echamos el tomate bien picado también.  Por último incorporamos las gambas, salpimentamos y retiramos.


    Llenamos los calabacines y calentamos el horno.  Como estamos en Neiras aprovechamos el horno de la cocina de hierro.  Marcaba 200º.  Los metimos unos 20 minutos.  Y después los comimos.


Fuente:  "Cocina fácil"
    

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