Para abrir boca e enganar un pouco o estómago ata a hora da comida.
Son moi fáciles de facer, pero temos que preparalas unhas horas antes da comida para que collan consistencia.
- 1 paquete de tortas de trigo (8)
- 2 tarrinas de queixo de untar
- Marmelada de pementos
- Cebola caramelizada
- 1 lata de atún (220 gr)
Unha das tarrinas de queixo mestúrase co atún (escorrido) axudándonos dun garfo.
Estendemos as tortas sobre film transparente e procedemos ao recheo.
Sobre 3 tortas estendemos a mestura de atún con queixo de untar.
Sobre outras tres untadas con queixo puxemos a cebola caramelizada.
E sobre as últimas dúas untamos marmelada de pementos sobre unha capa de queixo de untar.
Envolvémolas e cerrámolas co film transparente. Deixámolas na neveira dúas ou tres horas.
Pasado ese tempo, sacámolas e corteinas en 5 partes.
Teño unha curmá intolerante ao glute e á lactosa. Para ela empreguei tortas de millo e queixo de untar sen lactosa. As tortas de millo temos que quentalas na tixola e untalas rapidamente pois enseguida deixan de ser flexibles.
Presentamos os aperitivos cun escarvadentes. Bo proveito.
Fonte : Divina cocina
Para abrir boca y engañar un poco al estómago hasta la hora de la comida.
Son muy fáciles de hacer, pero tenemos que prepararlos unas horas antes de la comida para que cojan consistencia.
Una de las tarrinas de queso se mezcla con el atún (escurrido) ayudándonos de un tenedor.
Extendemos las tortitas sobre film transparente y procedemos al relleno.
Sobre 3 tortas estendemos a mestura de atún con queixo de untar.
Sobre outras tres untadas con queixo puxemos a cebola caramelizada.
E sobre as últimas dúas untamos marmelada de pementos sobre unha capa de queixo de untar.
Envolvémolas e cerrámolas co film transparente. Deixámolas na neveira dúas ou tres horas.
Pasado ese tempo, sacámolas e corteinas en 5 partes.
Teño unha curmá intolerante ao glute e á lactosa. Para ela empreguei tortas de millo e queixo de untar sen lactosa. As tortas de millo temos que quentalas na tixola e untalas rapidamente pois enseguida deixan de ser flexibles.
Presentamos os aperitivos cun escarvadentes. Bo proveito.
Fonte : Divina cocina
Para abrir boca y engañar un poco al estómago hasta la hora de la comida.
Son muy fáciles de hacer, pero tenemos que prepararlos unas horas antes de la comida para que cojan consistencia.
- 1 paquete de tortitas de trigo (8)
- 2 tarrinas de queso de untar
- Mermelada de pimientos
- Cebolla caramelizada
- 1 lata de atún (220 gr)
Una de las tarrinas de queso se mezcla con el atún (escurrido) ayudándonos de un tenedor.
Extendemos las tortitas sobre film transparente y procedemos al relleno.
Sobre 3 tortitas extendemos la mezcla de atún con queso de untar.
Sobre otras tres untadas con queso pusimos la cebolla caramelizada.
Y sobre las dos últimas untamos mermelada de pimientos sobre una capa de queso de untar.
Las envolvemos y cerramos con film transparente. Las dejamos en la nevera dos o tres horas.
Pasado ese tiempo, las sacamos y cortamos en 5 partes.
Tengo una prima intolerante al gluten y a la lactosa. Para ella empleé tortitas de maíz y queso de untar sin lactosa. Las tortitas de maíz tenemos que calentarlas en la sartén y untarlas rapidamente pues enseguida dejan de ser flexibles.
Presentamos los aperitivos con un palillo. Buen provecho.
Fuente: Divina cocina
Sobre otras tres untadas con queso pusimos la cebolla caramelizada.
Y sobre las dos últimas untamos mermelada de pimientos sobre una capa de queso de untar.
Las envolvemos y cerramos con film transparente. Las dejamos en la nevera dos o tres horas.
Pasado ese tiempo, las sacamos y cortamos en 5 partes.
Tengo una prima intolerante al gluten y a la lactosa. Para ella empleé tortitas de maíz y queso de untar sin lactosa. Las tortitas de maíz tenemos que calentarlas en la sartén y untarlas rapidamente pues enseguida dejan de ser flexibles.
Presentamos los aperitivos con un palillo. Buen provecho.
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