miércoles, 6 de agosto de 2014

APERITIVOS CON TORTAS DE TRIGO OU MILLO

    APERITIVOS CON TORTITAS DE TRIGO O MAÍZ


    Para abrir boca e enganar un pouco o estómago ata a hora da comida.

    Son moi fáciles de facer, pero temos que preparalas unhas horas antes da comida para que collan consistencia.



  • 1 paquete de tortas de trigo (8)
  • 2 tarrinas de queixo de untar
  • Marmelada de pementos
  • Cebola caramelizada
  • 1 lata de atún (220 gr)

    Unha das tarrinas de queixo mestúrase co atún (escorrido) axudándonos dun garfo.

    Estendemos as tortas sobre film transparente e procedemos ao recheo.

    Sobre 3 tortas estendemos a mestura de atún con queixo de untar.




    Sobre outras tres untadas con queixo puxemos a cebola caramelizada.




    E sobre as últimas dúas untamos marmelada de pementos sobre unha capa de queixo de untar.




    Envolvémolas e cerrámolas co film transparente.  Deixámolas na neveira dúas ou tres horas.




    Pasado ese tempo, sacámolas e corteinas en 5 partes.


    Teño unha curmá intolerante ao glute e á lactosa.  Para ela empreguei tortas de millo e queixo de untar sen lactosa.  As tortas de millo temos que quentalas na tixola e untalas rapidamente pois enseguida deixan de ser flexibles.



    Presentamos os aperitivos cun escarvadentes.  Bo proveito.




Fonte :  Divina cocina




    Para abrir boca y engañar un poco al estómago hasta la hora de la comida.

    Son muy fáciles de hacer, pero tenemos que prepararlos unas horas antes de la comida para que cojan consistencia.



  • 1 paquete de tortitas de trigo (8)
  • 2 tarrinas de queso de untar
  • Mermelada de pimientos
  • Cebolla caramelizada
  • 1 lata de atún (220 gr)

    Una de las tarrinas de queso se mezcla con el atún (escurrido) ayudándonos de un tenedor.
    
    Extendemos las tortitas sobre film transparente y procedemos al relleno.

    Sobre 3 tortitas extendemos la mezcla de atún con queso de untar.



   Sobre otras tres untadas con queso pusimos la cebolla caramelizada.




    Y sobre las dos últimas untamos mermelada de pimientos sobre una capa de queso de untar.




    Las envolvemos y cerramos con film transparente.  Las dejamos en la nevera dos o tres horas.




  Pasado ese tiempo, las sacamos y cortamos en 5 partes.


    Tengo una prima intolerante al gluten y a la lactosa.  Para ella empleé tortitas de maíz y queso de untar sin lactosa.  Las tortitas de maíz tenemos que calentarlas en la sartén y untarlas rapidamente pues enseguida dejan de ser flexibles.

    

    Presentamos los aperitivos con un palillo.  Buen provecho.
    

Fuente:  Divina cocina

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