martes, 19 de agosto de 2014

GALLETAS CROCANTES

    GALLETAS CRUJIENTES


    Ás veces teño algún problema co blog.  Non é un problema moi gordo, nin sequera se lle pode chamar así, pero teño dificultades para poñerlle nome ás receitas.  E é que xa levo feito moitos tipos de galletas e a estas chameinas así porque son desa maneira:  crocantes.

    Van dedicadas a todas as "Marías" e a aquelas que, aínda que non se chaman Marías, tamén celebren o seu santo en agosto.


  • 100 g de pebidas de chocolate
  • 50 g de noces peladas e picadas
  • 125 g de manteiga branda
  • 60 g de azucre glass
  • 60 g de azucre moreno
  • 50 ml de leite
  • 1/2 culleradiña de bicarbonato
  • 160 g de fariña
  • 1 culleradiña de canela en po

    Temos que sacar a manteiga con tempo da neveira para que abrande.  Despois batémola xunto co leite, o azucre glass e o azucre moreno.  Facémolo cun batedor de varas.



    Engadimos despois a fariña peneirada xunto co bicarbonato e a canela.  Volvemos bater e incorporamos despois as noces picadas e as pebidas de chocolate.


    Cunha culler repartimos montes de masa no papel vexetal.  Temos que deixalos ben separados porque despois medran.  Enfornamos durante 15 ou 20 minutos a 180º ata que estean douradas.  Sacámolas e deixámolas arrefriar antes de comelas.






    A veces tengo algún problema con el blog.  No es un problema muy gordo, ni siquiera se le puede llamar así, pero tengo dificultades para ponerle nombre a las recetas.  Y es que ya he hecho muchos tipos de galletas y a estas las llamé así porque son de esa manera:  crujientes.

    Van dedicadas a todas las "Marías" y a aquellas que, aunque non se llamen Marías, también celebren su santo en agosto.


  • 100 g de pepitas de chocolate
  • 50 g de nueces peladas y picadas
  • 125 g de mantequilla blanda
  • 60 g de azúcar glass
  • 60 g de azúcar moreno
  • 50 ml de leche
  • 1/2 cucharadita de bicarbonato
  • 160 g de harina
  • 1 cucharadita de canela en polvo

    Tenemos que sacar la mantequilla con tiempo de la nevera para que ablande.  Después la batimos junto con la leche, el azúcar glass y el azúcar moreno.  Lo hacemos con una batidora de varillas.



    Añadimos después la harina tamizada junto con el bicarbonato y la canela.  Volvemos a batir e incorporamos después las nueces picadas y las pepitas de chocolate.
    

    Con una cuchara repartimos montones de masa en el papel vegetal.  Tenemos que dejarlos bien separados porque después crecen.  Horneamos durante 15 o 20 mintos a 180º hasta que estén doradas.  Las sacamos y dejamos enfriar antes de comerlas.



    

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