viernes, 8 de agosto de 2014

BUDIN DE ZUMO DE MORAS

    BUDIN DE ZUMO DE MORAS


    Facíame falta unha sobremesa especial para unha persoa intolerante ao glute e á lactosa.  Se ademais xuntamos a alerxia ao ovo da miña filla improvisar algo non era precisamente doado.



    E foi algo precisamente "improvisado" que tiven que rectificar sobre a marcha.

    Empreguei a cantidade de xelatina que poño na receita e o budin non callaba ou polo menos era o que me parecía a min.  Ao mellor deixeime levar pola impaciencia e rectifiquei con ágar-ágar.  Pode ser que non o precisara, quen o sabe?  Espero ter máis paciencia a próxima vez.

  • 400 ml de auga
  • 100 ml de zume de moras
  • 50 gr de azucre
  • 1 limón grande
  • 5 follas de xelatina neutra
  • 1 iogur natural sen lactosa
  • 1 sobre de ágar-ágar



    Sacamos un pouco de codia do limón e engadímoslla á auga que poñemos a ferver.  Deixamos que cociñe uns 10 minutos e retirámola do lume.

    Antes teremos a precaución de poñer a amolecer as follas de xelatina nunha cunca con auga  e engadirémoslla, escorrida, á auga que retiramos despois de sacarlle a codia de limón.  Incorporamos tamén o azucre, o zume de limón, e o zume de moras.

    Cando tempere engadimos o iogur natural.  Neste paso axudeime dun batedor para mesturar ben o iogur co líquido.

    Botamos a mestura en flaneras individuais e metémolas na neveira.

    Cando pasaron tres horas e continuaban en estado líquido, volvín a ferver a mestura.  Antes separei un pouco de líquido no que disolvín o sobre de ágar-ágar.  Ao ferver incorporeino e deixei que cocera un par de minutos.  Despois si que callaron, quizais demasiado xa que custou sacalos das flaneras.  Este foi o resultado:





    Me hacía falta un postre especial para una persona intolerante al gluten y  a la lactosa.  Si además juntamos la alergia al huevo de mi hija, improvisar algo no era precisamente fácil.



    Y fue algo precisamente "improvisado" que tuve que rectificar sobre la marcha.
    
    Empleé la cantidad de gelatina que pongo en la receta y el budin no cuajaba o por lo menos era lo que me parecía a mi.  A lo mejor me dejé llevar por la impaciencia y rectifiqué  con ágar-ágar.  Puede ser que non lo necesitara, ¿quién sabe?  Espero tener más paciencia la próxima vez.

  • 400 ml de agua
  • 100 ml de zumo de moras
  • 50 gr de azúcar
  • 1 limón grande
  • 5 hojas de gelatina neutra
  • 1 yogur natural sin lactosa
  • 1 sobre de ágar-ágar

    Sacamos un poco de corteza del limón y se la añadimos al agua que ponemos a hervir.  Dejamos que cocine unos 10 minutos y la retiramos del fuego.
    
    Antes tendremos la precaución de poner a ablandar las hojas de gelatina en una taza con agua y se la añadiremos, escurrida, al agua que retiramos después de sacarle la corteza de limón.  Incorporamos también el azúcar, el zumo de limón y el zumo de moras.

    Cuando temple añadimos el yogur natural.  En este paso me ayudé de una batidora para mezclar bien el yogur con el líquido.

    Echamos la mezcla en flaneras individuales y las metemos en la nevera.
    
    Cuando habían pasado tres horas y continuaba en estado líquido, volví a hervir la mezcla.  Antes separé un poco de líquido en el que disolví el sobre de ágar-ágar.  Al hervir lo incorporé y dejé que cociera un par de minutos.  Después sí que cuajaron, quizás demasiado ya que costó sacarlos de las flaneras.  Este fue el resultado:




   
    

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