Despois de facer varias clases de pizza e algunha sobremesa coas cabaciñas a produción era tanta que decidimos facer uso do conxelador. Primeiro pelámolas para despois partilas en anacos e metelas en bolsas. E así, directas ao conxelador para facer máis adiante cremas ou usalas nos guisos.
A verdade é que as cremas acabeinas tomando eu todas e xa rematei con todo o que tiña almacenado, pero quero gardar a receita xa que supón un primeiro prato moi recomendable sobre todo para o inverno. A min gústame tomala moi quente e engadirlle un pouco de pasta xa cocida. Con pouco máis, xa teño o xantar arranxado.
- 500 g de cabaciña
- 1/2 cebola
- 25 g de manteiga
- 250 ml de caldo de polo
- 2 queixos en porcións
- 1 cullerada de fariña
- Aceite de oliva
- Sal
- Pementa
Nun pouco de aceite de oliva refogamos a cebola cun pouco de sal. Cando xa está branda engadimos a cabaciña e deixamos que se vaia desfacendo e soltando auga. Podemos engadila directamente do conxelador, pero teremos que darlle un pouco máis de tempo. Engadimos a cullerada de fariña, removemos e incorporamos a manteiga. Cando xa está derretida é o momento de botar o caldo. Seguimos removendo e incorporamos os queixos en porcións. Deixamos que se vaia facendo a crema uns minutos con lume suave e removendo con frecuencia. Batemos e engadimos a pementa.
Xa está lista para tomar. Tamén se pode deixar na neveira para o día seguinte quentando só aquela que vaiamos tomar. Bo proveito.
Después de hacer varias clases de pizza y algún postre con los calabacines la producción era tanta que decidimos hacer uso del congelador. Primero las pelamos para después trocearlas y meterlas en bolsas. Y así, directas al congelador para hacer más adelante cremas o usarlos en guisos.
La verdad es que las cremas las tomé yo todas y ya acabé con lo que tenía almacenado, pero quiero guardar la receta ya que es un primer plato muy recomendable sobre todo para el invierno. A mi me gusta tomarla muy caliente y añadirle un poco de pasta cocida anteriormente. Con poco más, ya tengo la comida arreglada.
- 500 g de calabacín
- 1/2 cebolla
- 25 g de mantequilla
- 250 ml de caldo de pollo
- 2 "quesitos"
- 1 cucharada de harina
- Aceite de oliva
- Sal
- Pimienta
En un poco de aceite de oliva rehogamos la cebolla con un poco de sal. Cuando ya esta blanda añadimos el calabacín y dejamos que se vaya deshaciendo y soltando agua. Podemos añadirlo directamente del congelador, pero tendremos que darle un poco más de tiempo. Añadimos la cucharada de harina, removemos e incorporamos la mantequilla. Cuando ya está derretida es el momento de echar el caldo. Seguimos removiendo e incorporamos los "quesitos". Dejamos que se vaya haciendo la crema unos minutos con fuego suave y removiendo con frecuencia. Batimos y añadimos la pimienta.
Ya está lista para tomar. También se puede dejar en la nevera y tomarla al día siguiente calentando solamente la que nos vayamos a tomar. Buen provecho.
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