sábado, 19 de julio de 2014

CHOCO GUISADO

  CHOCO GUISADO


    Esta receita é para Ti.  Si, porque é unha das que máis che gusta.  Espero que non estrañes moito os meus guisos, só un pouquiño.




    É un prato deses que admiten ser cociñados en dous tempos.  Explícome:  podo guisalo pola noite e deixar unhas patacas peladas (en auga na neveira).  Ao día seguinte, cando chego de traballar, póñoo a ferver, bótolle as patacas e termino de facelo.


  • 1 kg de choco (aprox.)
  • 3 dentes de allo
  • 1 cebola
  • 1/2 pemento vermello
  • 4 ou 5 culleradas de salsa de tomate
  • 50 ml de viño branco
  • Sal
  • 1/2 culleradiña de pemento doce
  • 1 folla de loureiro
  • Aceite de oliva
  • Patacas

    O primeiro é lavar e limpar o choco.  Poden ser chocos pequenos ou ben un choco grande cortado en anacos, como é o meu caso.

    Cubrimos o fondo dunha tarteira con aceite de oliva.  Cando quente botamos os dentes de allo picados, a cebola picada tamén e polvoriñamos cun pouco de sal.  Non fai falta cortala en anacos moi pequenos, xa que despois pasaremos todo polo batedor.

    Cando pasen uns 10 minutos incorporamos o pemento vermello picado tamén.  Pasados outros 10 minutos engadimos a salsa de tomate.  Deixamos cociñar e botamos o viño branco.  Retiramos do lume e batemos.  Se queda moi espesa a salsa engadimos un pouco de auga.

    Deixamos que ferva a salsa para engadir o choco torado, a folla de loureiro e o pemento doce.  Se fai falta rectificamos o sal.

    Cando se poida cravar o choco cun garfo é o momento de retiralo do lume se o guiso é para o día seguinte.  Se é para o momento, incorporamos as patacas chascadas en anacos pequenos.



    Cando poidamos cravar as patacas co garfo é o momento de retirar o guiso do lume, deixalo repousar uns minutos e servilo.

    Se non temos choco, podemos facer este mesmo guiso con luras.

    



    Esta receta es para Ti.  Sí, porque es una de las que más te gusta.  Espero que no eches mucho de menos mis guisos, sólo un poco.



    Es un plato de esos que admiten ser cocinados en dos tiempos.  Me explico:  lo puedo guisar por la noche y dejar unas patatas peladas (en agua en la nevera).  Al día siguiente, cuando llego de trabajar, lo pongo a hervir, le echo las patatas y termino de cocinarlo.
  • 1 kg de choco (aprox.)
  • 3 dientes de ajo
  • 1 cebolla
  • 1/2 pimiento rojo
  • 4 ou 5 cucharadas de salsa de tomate
  • 50 ml de vino blanco
  • Sal
  • 1/2 cucharadita de pimiento dulce
  • 1 hoja de laurel
  • Aceite de oliva
  • Patatas

    Empezamos lavando y limpiando el choco.  Pueden ser chocos pequeños o bien un choco grande cortado en trozos, como es mi caso.
    
    Cubrimos el fondo de una tartera con aceite de oliva.  Cuando caliente echamos los dientes de ajo picados, la cebolla troceada también y espolvoreamos con un poco de sal.  No hace falta cortarla en trozos muy pequeños, ya que después batiremos todo.
    
    Cuando pasen unos 10 minutos incorporamos el pimiento rojo picado también.  Pasados otros 10 minutos añadimos la salsa de tomate.  Dejamos cocinar y echamos el vino blanco.  Retiramos del fuego y barimos.  Si queda muy espesa la salsa añadimos un  poco de agua.

      Dejamos que hierva la salsa para añadir el choco en trozos, la hoja de laurel y el pimiento dulce.  Si hace falta rectificamos la sal.

    Cuando se pueda clavar el choco con el tenedor es el momento de retirarlo del fuego si el guiso es para el día siguiente.  Si es para ese momento, incorporamos las patatas chascadas en trozos pequeños.
    

    Al estar hechas las patatas es el momento de retirar el guiso del fuego, dejarlo reposar unos minutos y servirlo.
    
    Si no tenemos choco, podemos hacer este mismo guiso con calamares.


    

    

No hay comentarios:

Publicar un comentario