martes, 6 de diciembre de 2011

EMPANADA DE PESCADA ROSADA

    EMPANADA DE MERLUZA ROSADA


    Case todos temos a primeira experiencia na cociña da man da nosa nai.  Grazas a ela empezamos a dar os primeiros pasos culinarios e tamén nos consola cando os nosos experimentos saen mal e acaban queimados.  Cando xa nos facemos maiores as boas amigas comparten as súas receitas con nós e así vamos variando o noso receitario.   Iso foi o que me pasou a min con esta receita:  unha boa compañeira e amiga compartiuna comigo e aquí está.  Seguro que non é exactamente igual que a súa (que herdou da súa nai), pero sempre que a fago lémbrome dela.

    Precisamos para a masa:
·         250 ml de auga
·         100 ml de aceite
·         1 culleradiña de sal
·         25 g de fermento fresco de panadería
·         Fariña  ( 600-700 g aprox.)

    Para o recheo:
·         2 cebolas ben grandes
·         75 g de bacon
·         1 kg de pescada rosada
·         Un chisco de azafrán e de sal

    Coa fariña facemos un volcán e poñemos no medio a auga un pouco temperada, o aceite e o sal, botamos un pouco de fariña e poñemos o fermento.  Amasamos ata que a masa quede ligada e non se pegue ás mans, pero que non estea dura.  Deixamos levedar.
    Aparte facemos un refrito coa cebola, botámoslle un chisco de sal e un chisco de azafrán.
    Por outra banda, limpamos a pescada e picámola evitando na medida do posible as espiñas .
    Preparamos unha fonte que cubrimos con papel de forno e prendemos o forno a 200º.  Estiramos a metade da masa e poñémola na fonte.



    Cubrimos coa cebola, a pescada e o “bacon”.  Estiramos a outra parte da masa e cubrimos.  Adornamos ao noso gusto e vernizamos con aceite de oliva. 


    Metemos ao forno ata que está dourada. 







    Casi  todos tenemos la primera experiencia en la cocina de la mano de nuestra madre.  Gracias a ella empezamos a dar los primeros pasos culinarios e también nos consuela cuando nuestros experimentos salen mal y acaban quemados.  Cuando ya nos hacemos mayores las buenas amigas comparten sus recetas con nosotros y así vamos ampliando nuestro recetario.  Eso fue lo que me pasó a mí con esta receta: una buena compañera y amiga la compartió conmigo y aquí está.  Seguro que no es exactamente igual que la suya (que heredó de su madre), pero siempre que la hago me acuerdo de ella.
    Necesitamos para la masa:
·         250 ml de agua
·         100 ml de aceite
·         1 cucharadita de sal
·         25 g de levadura fresca de panadería.
·         Harina (600-700 g aprox.)
    Para el relleno:
·         2 cebollas bien grandes
·         75 g de bacon
·         1 kg de merluza rosada
·         Una pizca de azafrán y de sal
    Con la harina hacemos un volcán y ponemos en el medio el agua un poco templada, el aceite y el sal, echamos un poco de harina y ponemos la levadura.  Amasamos hasta que la masa quede ligada y no se pegue a las manos, pero que no esté dura.  Dejamos leudar.
    Aparte hacemos un sofrito con la cebolla, le echamos una pizca de sal y una pizca de azafrán.
    Por otro lado, limpiamos la merluza y la troceamos evitando en la medida de lo posible las espinas.
    Preparamos una fuente que cubrimos con papel de horno y encendemos el horno a 200º.  Estiramos la mitad de la masa y la ponemos en la fuente.

    Cubrimos con la cebolla, la merluza y el bacon.  Estiramos la otra parte de la masa y cubrimos.  Adornamos a nuestro gusto y barnizamos con aceite de oliva.


    Metemos al horno hasta que está dorada.


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