sábado, 28 de diciembre de 2013

BISCOITO DE CABAZA E NOCES (sen ovos, sen leite)

   BIZCOCHO DE CALABAZA Y NUECES (sin huevos, sin leche)


    Non creades que as receitas que publico saen así como así como por arte de maxia.  Nin sequera me considero unha boa cociñeira.  Supoño que ás veces se cumpre iso de que "a necesidade agudiza o enxeño".  É por iso que cada receita sae cunha historia e cada unha necesita o seu número preciso de intentos coas súas modificacións correspondentes.


    O primeiro biscoito de cabaza que fixen parecía máis ben un pan.  O que sucede é que teño unha familia moi agradecida; gústalles todo e todo está bo, pero non me serven como críticos gastronómicos.  A máis esixente son eu e, por suposto, non me servía.

    Despois de seguir intentándoo saíume o de hoxe.  Coma sempre tiven que buscar e investigar, pero desta volta non foi tan difícil xa que atopei unha receita sen ovo.  Os ingredientes son os seguintes:

  • 200 gr de cabaza cocida feita puré
  • 300 gr de fariña peneirada
  • 150 gr de azucre moreno
  • 125 ml de aceite de xirasol
  • 100 ml de auga de cocer a cabaza
  • 1 cullerada de zume de laranxa
  • Reladura de laranxa
  • 1 sobre de fermento químico
  • 1 culleradiña de bicarbonato
  • 1 culleradiña de canela
  • 50 gr de noces peladas e picadas


    En primeiro lugar cocemos a cabaza cun chisco de auga.  Despois escorrémola e triturámola.  Gardamos a auga de cocción.
   
    Mesturamos os ingredientes secos:  fariña, azucre, fermento e bicarbonato.  Engadimos o aceite, a auga de cocer a cabaza, o zume de laranxa, a reladura e, por último, a cabaza.  Procuramos que quede unha masa homoxénea.

    Por último, engadimos as noces con movementos envolventes.

    Metémolo no forno quente a 180º e deixámolo uns 45 minutos.  Saberemos se está cocido se ao cravarlle un escarvadentes este sae seco.



Fonte: AlmuDelicias.


    No creáis que las recetas que publico salen así como así como por arte de magia.  Ni siquiera me considero una buena cocinera.  Supongo que a veces se cumple eso de que "la necesidad agudiza el ingenio".  Es por eso que cada receta sale con una historia y cada una necesita su número preciso de intentos con sus modificaciones correspondientes.



    El primer bizcocho de calabaza que hice parecía más bien un pan.  Lo que sucede es que tengo una familia muy agradecida; les gusta todo y todo está bueno, pero no me sirven como críticos gastronómicos.  La más exigente soy yo y, por supuesto, no me servía.

    Después de seguir intentándolo me salió el de hoy.  Como siempre tuve que buscar e investigar, pero esta vez no fue tan difícil ya que encontré una receta sin huevo.  Los  ingredientes son los siguientes:    

  • 200 gr de calabaza cocida hecha puré
  • 300 gr de harina tamizada
  • 150 gr de azúcar moreno
  • 125 ml de aceite de girasol
  • 100 ml de agua de cocer la calabaza
  • 1 cucharada de zumo de naranja
  • Ralladura de naranja
  • 1 sobre de levadura química
  • 1 cucharadita de bicarbonato
  • 1 cucharadita de canela
  • 50 gr de nueces peladas y picadas

    En primer lugar cocemos la calabaza con un poco de agua.  Después la escurrimos y la trituramos.  Guardamos el agua de cocción.
     
    Mezclamos los ingredientes secos:  harina, azúcar, levadura y bicarbonato.  Añadimos el aceite, el agua de cocer la calabaza, el zumo de naranja, la ralladura y, por último, la calabaza.  Procuramos que quede una masa homogénea.
   
    Por último, añadimos las nueces con movimientos envolventes.

    Lo metemos en el horno caliente a 180º y lo horneamos unos 45 minutos.  Estará cocido si al clavarle un palillo éste sale seco.



Fuente: AlmuDelicias.

No hay comentarios:

Publicar un comentario