miércoles, 17 de diciembre de 2014

EMPANADA DE ALLOS PORROS

    EMPANADA DE AJOS PUERROS


    Para min este prato foi todo un descubrimento.  Nunca comera os porros así e ademais resultou ser todo un éxito na miña casa.



    Xa sabedes que teño unha filla alérxica ao ovo, pero ás veces da a impresión de que a alerxia se estende tamén ás verduras:  non hai maneira de que as coma!!!  Con todo esta empanada resultou deliciosa tamén para ela:  tocarame facela cada semana! 

  • 2 láminas de follado
  • 2 porros grandes
  • 1 lata de champiñóns (a miña de 185 gr)
  • Un chisco de manteiga
  • 50 gr de touciño entrefebrado
  • 100 gr de xamón York
  • 200 ml de nata para cociñar
  • Sal
  • 1 cullerada de fariña
  • Leite para vernizar


    Limpamos os porros quedándonos preferentemente coa parte branca que picamos en anacos miúdos.

    Nunha tixola poñemos un pouco de manteiga e cociñamos os porros uns 10 minutos.  Incorporamos os champiñóns tamén picados e deixamos que se pasen 5 minutos máis.

    Engadimos unha cullerada de fariña e sen deixar de remexer incorporamos a nata.  Cando espese a nosa preparación engadimos o touciño entrefebrado en anacos e o xamón York da mesma maneira.  Rectificamos de sal se é preciso e deixamos arrefriar.

    Para a masa empreguei láminas de follado frescas que xa veñen estendidas.  O traballo é pouco:  desenvolver unha lámina de follado deixándoa no papel vexetal que xa trae.  Incorporamos o recheo deixando un par de centímetros libres no borde que humedecemos cun pouco de auga ou de leite antes de poñer a segunda lámina de follado.




    Presionamos os bordes e cerramos a empanada.  Pinchámola cun garfo e vernizámola con leite.  Cociñámola a 200º ata que estea dourada (unha media hora máis ou menos).




    Deixámola arrefriar un pouco e, a comer!!!





    Para mi este plato fue todo un descubrimiento.  No había comido nunca los puerros así y además resultó ser todo un éxito en mi casa.



    Ya sabéis que tengo una hija alérgica al huevo, pero a veces da la impresión de que la alergia se extiende también a las verduras:  ¡¡¡no hay manera de que las coma!!!  Sin embargo esta empanda resultó deliciosa también para ella:  ¡me tocará hacerla cada semana!

  • 2 láminas de hojaldre
  • 2 puerros grandes
  • 1 lata de champiñones (la mía de 185 gr)
  • Un poco de mantequilla
  • 50 gr de bacon
  • 100 gr de jamón York
  • 200 ml de nata para cocinar
  • Sal
  • 1 cucharada de harina
  • Leche para barnizar


    Limpiamos los puerros quedándonos preferentemente con la parte blanca que picamos en trozos pequeños.
    
    En una sartén ponemos un poco de mantequilla y cocinamos los puerros unos 10 minutos.  Incorporamos los champiñones también picados y dejamos que se pasen 5 minutos más.

    Añadimos una cucharada de harina y sin dejar de revolver incorporamos la nata.  Cuando espese nuestra preparación añadimos el bacon en trozos y el jamón York de la misma manera.  Rectificamos de sal si es preciso y dejamos enfriar.

    Para la masa empleé láminas de hojaldre frescas que ya vienen extendidas.  El trabajo es poco:  desenvolver una lámina de hojaldre dejándola en el papel vegetal que ya trae.  Incorporamos el relleno dejando un para de centímetros libres en el borde que humedecmos con un poco de agua o de leche antes de poner la segunda lámina de hojadre.
    

    Presionamos los bordes y cerramos la empanada.  La pinchamos con un tenedor y la barnizamos con leche.  La horneamos a 200º hasta que esté dorada (una media hora más o menos).



    La dejamos enfriar una poco y, ¡¡¡a comer!!!





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