Sempre resulta proveitoso trasladar actividades da vida cotiá á escola. O ano pasado aprendemos a facer pan e agora imos engadirlle a marmelada para que resulte máis saboroso.
Despois de falar sobre os distintos métodos de conservación dos alimentos e das conservas en particular; despois de aclarar as súas vantaxes, os inconvenientes e os riscos, puxémonos mans á obra.
- 1 kg de ameixas vermellas
- 2 mazás
- 750 gr de azucre
- Zume de medio limón
En primeiro lugar lavamos toda a froita e secámola. Sacámoslle as pebidas ás ameixas e os rabos e as pebidas ás mazás. Picamos as ameixas e pesámolas. Poñémolas na tarteira na que imos facer a marmelada. Picamos as mazás e engadímosllas tamén. Non pelamos ningunha das froitas. Incorporamos o azucre e deixamos repousar todo na neveira durante a noite. Este paso fíxeno na casa.
Ao día seguinte engadimos o zume de medio limón e cociñamos. Pasados uns 25 minutos despois de empezar a ferver batemos e metemos nos botes.
Non nos esquecemos de esterilizar os botes primeiro e de facer o baleiro a baño maría despois.
Foi unha boa experiencia e unha merenda...
Siempre resulta provechoso trasladar actividades de la vida diaria a la escuela. El año pasado aprendimos a hacer pan y ahora vamos a añadirle la mermelada para que resulte más sabroso.
Después de hablar sobre los distintos métodos de conservación de los alimentos y de las conservas en particular; después de aclarar sus ventajas, los inconvenientes y los riesgos, nos pusimos manos a la obra.
- 1 kg de ciruelas rojas
- 2 manzanas
- 750 gr de azúcar
- Zumo de medio limón
En primer lugar lavamos toda la fruta y la secamos. Sacamos las pepitas de las ciruelas y los rabos y las pepitas de las manzana. Picamos las ciruelas y las pesamos. Las ponemos en la tartera en la vamos a hacer la mermelada. Troceamos las manzanas y las añadimos también. No pelamos ninguna de las frutas. Incorporamos el azúcar y dejamos reposar todo en la nevera durante la noche. Este paso lo hice en casa.
Al día siguiente añadimos el zumo de medio limón y cocinamos. Pasados unos 25 minutos depués de empezar a hervir batimos y metemos en los botes.
No nos olvidamos de esterilizar los botes primero y de hacer el vacío a baño maría después.
Fue una buena experiencia y una merienda...
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