lunes, 22 de diciembre de 2014

PAPÁ NOEL DE ROSCÓN (sen ovo)

    PAPÁ NOEL DE ROSCÓN (sin huevo)

    Cando chegan estas datas de Nadal celebrámolas en tódolos ámbitos da nosa vida.  É moi frecuente que estas celebracións se acompañen de comida, cousa que a veces dificulta as posibilidades das persoas alérxicas.  É moi difícil atopar un lugar no que podan comer sen temer os posibles riscos.


    Tamén é moi frecuente celebralo desta maneira nos colexios.  En case todas as aulas fan unha pequena festa na que cada un aporta algo da súa colleita e ponse en común.

    Uns días antes, grazas a unha compañeira que compartiu a foto no Facebook, empezamos a darlle forma a unha idea que á miña filla lle parecía moi apetecible.

   Aquí tedes unhas fotos atopadas en decopeques que vos darán unha pequena idea de como facelo.


    Eu fixen masa de roscón sen ovo e púxenme mans á obra.  Para vernizar empreguei leite e para darlle color colorantes alimentarios de Vahiné.  O gorro do primeiro quedou un pouco pálido despois de cociñalo, así que no segundo botei un pouquiño máis:  4 gotas de colorante vermello e 2 de colorante amarelo disoltas nun pouco de leite.  E polo demais seguimos o proceso dun roscón normal:  facer a masa, deixar levedar, darlle forma, vernizar, deixar levedar e meter no forno.  Ah! e para os ollos un par de cacahuetes bañados en chocolate negro.  

    Espero que vos sirva de idea para a Noiteboa.  Que teñades unha boa Noite e un feliz Nadal.

  


    Cuando llegan estas fechas de Navidad las celebramos en todos los ámbitos de nuestra vida.  Es muy frecuente que estas celebraciones se acompañen de comida, cosa que a veces dificulta las posibilidades de las personas alérgicas.  Es muy difícil encontrar un lugar en el que puedan comer sin temer posibles riesgos.


    También es muy frecuente celebrarlo de esta manera en los colegios.  En casi todas las aulas hacen una pequeña fiesta en la que cada uno aporta algo de su cosecha y se pone en común.
    
    Unos días antes, gracias a una compañera que compartió la foto en el Facebook, empezamos a darle forma a una idea que a mi hija le parecía muy apetecible.
    
    Aquí tenéis unas fotos encontradas en decopeques que os darán una pequeña idea de cómo hacerlo.
   

    Yo hice masa de roscón sin huevo y me puse manos a la obra.  Para barnizar empleé leche y para darle color colorantes alimentarios de Vahiné.  El gorro del primero quedó un poco pálido después de cocinarlo, así que en el segundo eché un poco más:  4 gotas de colorante rojo y 2 gotas de colorante amarillo disueltas en un poco de leche.  Y, sin más, seguimos el proceso de un roscón normal:  hacer la masa, dejar leudar, dale forma, barnizar, dejar leudar y meter en el horno.  ¡Ah! y para los ojos un par de cacahuetes bañados en chocolate negro.
    
    Espero que os sirva de idea para la Nochebuena.  Que tengáis una buena Noche y una feliz Navidad.


   

No hay comentarios:

Publicar un comentario