Ando dándolle voltas a unha idea e cando se me mete algo na cabeza non quedo tranquila ata que o experimento.
Esta receita é soamente o primeiro paso. Pronto chegaremos ao seguinte.
- 300 ml de leite
- 200 ml de nata
- 75 gr de azucre
- 50 gr de fariña de millo (maicena)
- 1 culleradiña de azucre vainillado
- Peladura de medio limón
- 6 gotas de colorante alimentario amarelo.
Cun pelapatacas saquei a pel de medio limón tendo coidado de que non levara parte branca.
Poñemos a quentar parte do leite xunto coa nata e a peladura de limón. Mentres, disolvemos a maicena no leite reservado.
Cando empeza a ferver engadimos as dúas clases de azucre e o leite coa maicena. Remexemos continuamente ata que espese a nosa mestura. Incorporamos tamén as gotas de colorante simplemente para que colla cor: xa sabemos que ao non levar ovo queda moi branca.
Xa teño a crema pasteleira! A continuar coa miña idea.
Le estoy dando vueltas a una idea y cuando se me mete algo en la cabeza no quedo tranquila hasta que lo experimento.
Esta receta es solamente el primer paso. Pronto llegaremos al siguiente.
- 300 ml de leche
- 200 ml de nata
- 75 gr de azúcar
- 50 gr de harina de maíz (maicena)
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- Piel de medio limón
- 6 gotas de colorante alimentario amarillo.
Con un pelapatatas saqué la piel de medio limón teniendo cuidado de que no llevara parte blanca.
Ponemos a calentar parte de la leche además de la nata y la piel de limón. Mientras, disolvemos la maicena en la leche reservada.
Cuando empieza a hervir añadimos las dos clases de azúcar y la leche con la maicena. Revolvemos continuamente hasta que espese nuestra mezcla. Incorporamos también las gotas de colorante simplemente para que coja color: ya sabemos que al no llevar huevo queda muy blanca.
¡Ya tengo la crema pastelera! A continuar con mi idea.
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