Case sempre cociño polas noites: é o que ten traballar fóra da casa. E este prato é bastante cómodo para cociñar e para quentar despois; non sae caro e na miña casa gusta moito, que máis podo pedir?
- 1 peituga de pavo
- Xamón York
- Queixo
- Rebandas de touciño entrefebrado
- 1 cullerada de adobo
Como primeiro paso toca abrir a peituga, cara a un lado e despois cara ao outro como se de un libro se tratara, deixándoa estendida.
Untámola co adobo e poñemos as rebandas de xamón York e as de queixo. Eu empreguei queixo de fundir (pola alerxia), pero tamén nos serviría queixo curado ou mesmo queixo en crema dependendo dos gustos de cada un.
É o momento de pechar a peituga para volver a tela na forma orixinal, só que agora avultará un pouco máis polo recheo.
Envolvémola coas rebandas de touciño entrefebrado e despois no papel vexetal, apertándoa un pouco para que manteña a forma. Metémola no forno quente a 180º durante unha media hora. Pasado este tempo desenvolvémola e deixámola sen papel vexetal para que se vaia tostando o touciño.
Cando estea dourada sacámola do forno e deixámola temperar para cortala en rebandas.
Podemos acompañala con patacas, pasta ou arroz. Mesmo podemos facerlle unha salsa de pementos.
Casi siempre cocino por las noches: es lo que tiene trabajar fuera de casa. Y este plato es bastante cómodo para cocinas y para calentar despois; no sale caro y en mi casa gusta mucho, ¿qué más puedo pedir?
- 1 pechuga de pavo
- Jamón York
- Queso
- Rebanadas de bacon
- 1 cucharada de adobo
Como primer paso toca abrir la pechuga, hacia un lado y después hacia el otro como si de un libro se tratara, dejándola extendida.
La untamos con el adobo y ponemos las rebanadas de jamón York y las de queso. Utilicé queso de fundir (por la alergia), pero también nos serviría queso curado o incluso queso en crema dependiendo de los gustos de cada uno.
Es el momento de cerrar la pechuga para volver a tenerla en la forma original, que ahora abultará un poco más por el relleno.
La envolvemos con las rebanadas de bacon y después en el papel vegetal, apretándola un poco para que mantenga la forma. La metemos en el horno caliente a 180º durante una media hora. Pasado este tiempo la desenvolvemos y sacamos el papel vegetal para que se vaya tostando el bacon.
Una vez dorado el bacon, la sacamos del horno y la dejamos templar para cortarla en rebanadas.
Podemos acompañarla con patatas, pasta o arroz. Incluso podemos hacerle una salsa de pimientos.
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