Xa fai algúns anos que preparo esta receita para aproveitar os kiwis que temos na horta. Son moitos os que imos comendo, as veces metémolos no medio das mazás para que maduren, pero outros tantos poderían chegar a estragarse se non fixera esta marmelada. Desta forma poderemos gozar desta froita todo o ano. Tamén pódovos asegurar que son moitos os que, despois de probala, pídenme a receita. Así que non vos fago esperar máis:
· 600 g de kiwi (pesado despois de pelado)
· 400 g de azucre
· 1 mazá
· ½ limón
Como xa vos podedes imaxinar empezamos pelando e partindo os kiwis. Seguiremos cortando a mazá, pero non a pelaremos; a pel da mazá contén pectina, sustancia que axuda a espesar a marmelada. O limón pelámolo e sacámoslle as pebidas. Pasamos todo isto pola picadora ou picamos a froita a man. Botamos todo isto nunha pota e poñemos o azucre por enriba. Deixamos este preparado unhas doce horas na neveira e despois poñémolo ao lume e imos removendo ata que vaia espesando e teña consistencia de marmelada(despois de ferver durante 30 minutos pásolle o batedor).
Entrementres, como xa expliquei noutra receita, temos que preparar os botes para envasala, se queremos conservala alomenos durante un ano. Para elo eu meto os botes no lavalouzas e despois póñoos(aínda mollados) 2 minutos no microondas. As tapas férvoas durante 5 minutos. Unha vez que está todo preparado soamente temos que botar a marmelada ben quente nos botes, pechalos e poñelos boca abaixo durante 24 horas. Quedará xa feito o baleiro. E agora, ¡ a facer marmelada!
Ya hace algunos años que preparo esta receta para aprovechar los kiwis que tenemos en la huerta. Son muchos los que nos vamos comiendo, a veces los metemos en el medio de las manzanas para que maduren, pero otros tantos se estropearían si no hiciera esta mermelada. De esta forma podremos disfrutar de esta fruta todo el año. También os puedo asegurar que son muchos los que, después de probarla, me piden esta receta. Así que no os hago esperar más:
· 600 g de kiwi(pesado después de pelado)
· 400 g de azúcar
· 1 manzana
· 1 limón.
Como ya os podéis imaginar empezamos pelando y troceando los kiwis. Seguiremos cortando la manzana, pero no la pelaremos; la piel de la manzana contiene pectina, sustancia que ayuda a espesar la mermelada. El limón lo pelamos y le sacamos las pepitas. Pasamos todo esto por la picadora o picamos la fruta a mano. Echamos todo esto en una tartera y ponemos el azúcar encima. Dejamos este preparado unas doce horas en la nevera y después lo ponemos al fuego y vamos removiendo hasta que vaya espesando y tenga consistencia de mermelada (después de hervir 30 minutos le paso la batidora).
Mientras, como ya expliqué en otra receta, tenemos que preparar los botes para envasarla, si queremos conservarla por lo menos durante un año. Para ello yo meto los botes en el lavavajillas y después los pongo (aún mojados)2 minutos en el microondas. Las tapas las hiervo durante 5 minutos. Una vez que está todo preparado solamente tenemos que echar la mermelada bien caliente en los botes, cerrarlos y ponerlos boca abajo durante 24 horas. Quedará hecho el vacío. Y ahora, ¡ a hacer mermelada!
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