Este ano recollín bastantes castañas e decidín experimentar a ver que saía. Por suposto poño agora a receita porque xa comprobei que o resultado é bo. De todos modos esta é unha receita para tardes moi chuviosas de outono que non nos permiten saír da casa podendo dedicarlle todo o noso tempo. Tamén os ingredientes son un pouco especiais: a nébeda é unha herba aromática da familia da menta ( tamén chamada menta dos gatos) que podemos atopar polos camiños rurais de Galicia( non sei se se pode atopar noutros lugares). O mesmo pasa co fiúncho(anís) que aquí se pode atopar con facilidade. Os ingredientes son:
· 1 kg de castañas ( ou unhas poucas máis polas que van romper)
· Unha de nébeda
· Unha rama de fiúncho
· Sal
· Auga para cocer as castañas
· 800 g de azucre
· ½ litro de auga para o xarope
Empezaremos quitando a pel exterior da castaña, metémolas nunha pota e cubrímolas con auga fría. Engadimos a nébeda, o fiúncho e o sal. Cando empecen a ferver esperamos 10 minutos e retiramos do lume. Aquí empeza o traballo pesado. Hai que sacar a pel interior da castaña tendo coidado de non rompela, por iso aconsello cocer máis dun quilo. Metémolas nos botes de cristal e facemos o xarope. Para este último temos que botar o azucre na auga e poñelo ao lume. Cando empeza a ferver, xa está disolto o azucre e a cor é transparente, enchemos os botes das castañas, pechámolos e poñémolos nunha pota con auga para esterilizalos ao baño “maría”(10-15 minutos despois de ferver). É importante que os botes estean esterilizados previamente. Para elo eu lávoos no lavalouzas e despois póñoos no microondas durante dous minutos. As tapas férvoas durante cinco minutos. Como vedes é unha receita laboriosa pero vale a pena.
Este año recogí bastantes castañas y decidí experimentar a ver qué salía. Por supuesto pongo ahora la receta porque ya comprobé que el resultado es bueno. De todos modos esta es una receta para tardes muy lluviosas de otoño que no nos permiten salir de casa pudiendo dedicarle todo nuestro tiempo. También los ingredientes son un poco especiales: la nébeda es una hierba aromática de la familia de la menta (también llamada menta de los gatos) que podemos encontrar por los caminos rurales de Galicia (no sé si se puede encontrar en otros lugares). Lo mismo pasa con el “fiúncho” (anís) que aquí se puede encontrar con facilidad. Los ingredientes son:
· 1 kg de castañas (o unas pocas más por las que se van a romper)
· Una rama de nébeda
· Una rama de “fiúncho”
· Sal
· Agua para cocer las castañas
· 800 g de azúcar
· ½ litro de agua para el almíbar.
Empezaremos quitando la piel exterior de la castaña, las metemos en una pota y las cubrimos con agua fría. Añadimos la nébeda, el “fiúncho” y la sal. Cuando empiecen a hervir esperamos 10 minutos y retiramos del fuego. Aquí empieza el trabajo pesado. Hay que sacar la piel interior de la castaña teniendo cuidado de no romperla, por eso aconsejo cocer más de un kilo. Las metemos en los bores de cristal y hacemos el almíbar. Para éste último tenemos que echar el azúcar en el agua y ponerlo al fuego. Cuando empieza a hervir, ya está disuelto el azúcar y el color es transparente, llenamos los botes de la castaña, los cerramos y los ponemos en una pota con agua para esterilizarlos al baño “maría”(10-15 minutos después de hervir). Es importante que los botes estén esterilizados previamente. Para ello yo los lavo en el lavavajillas y después los pongo en el microondas durante dos minutos. Las tapas las hiervo durante cinco minutos. Como veis es una receta laboriosa pero vale la pena.
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