martes, 26 de noviembre de 2013

SALSA PARA CHURRASCO

    SALSA PARA CHURRASCO


    Non sei se vós tamén tedes pasado tempo e tempo buscando unha receita determinada cuns ingredientes determinados.  Pensamos tamén, ás veces, que unha receita moi elaborada pode resultar mellor que esa tan sinxela que temos diante dos ollos e que levamos facendo case toda a vida.



    Como en tódolos aspectos da vida penso que na cociña tampouco hai que buscar complicacións innecesarias.  Estou convencida de que moitas das mellores receitas proveñen do recetario da miña nai como a que vos deixo hoxe.  

    Esta é a salsa que fai sempre a miña nai para acompañar o churrasco. Pode ser máis ou menos picante dependendo do pemento engadido.  Ademais podemos conservala na neveira nun bote aínda que está mellor se a empregamos a temperatura ambiente.

  • Un anaco de cebola ( 1/8 dependendo do tamaño da cebola)
  • Un dente de allo
  • Unhas pólas de perexil
  • Unha folla de loureiro
  • 1/2 culleradiña de ourego
  • Un chisco de pemento doce
  • Un chisco de pemento picante (a gusto)
  • Aceite de oliva
  • Vinagre

    Metemos na picadora o allo, a cebola, o perexil, o loureiro e o ourego.  Despois de ter todo picado engadimos o resto dos ingredientes:  pementos, aceite e vinagre e dámoslle unhas voltas cunha culler para que se mesturen ben os ingredientes.  A cantidade de vinagre vai depender tamén do noso gusto.



    No sé si vosotros también habéis pasado tiempo y tiempo buscando una receta determinada con unos ingredientes determinados.  Pensamos también, a veces, que una receta muy elaborada puede resultar mejor que ésa tan sencilla que tenemos delante de los ojos y que hemos hecho casi toda la vida.


    Como en todos los aspectos de la vida pienso que en la cocina tampoco hay que buscar complicaciones innecesarias.  Estoy convencida de que muchas de las mejores recetas provienen del recetario de mi madre como ésta que os dejo hoy.  

    Esta es la salsa que hace siempre mi madre para acompañar el churrasco.  Puede ser más o menos picante dependiendo del pimiento añadido.  Además podemos conservarla en la nevera en un bote aunque está mejor si la empleamos a temperatura ambiente.


  • Un trozo de cebolla ( 1/8 dependiendo del tamaño de la cebolla)
  • Un diente de ajo
  • Unas ramas de perejil
  • Una hoja de laurel
  • 1/2 cucharadita de orégano
  • Una pizca de pimiento dulce
  • Una pizca de pimiento picante (a gusto)
  • Aceite de oliva
  • Vinagre

    Metemos en la picadora el ajo, la cebolla, el perejil, el laurel y el orégano.  Después de tener todo picado añadimos el resto de los ingredientes:  pimientos, aceite y vinagre y removemos con una cuchara para que se mezclen bien los ingredientes.  La cantidad de vinagre va a depender también d e nuestro gusto.



    

No hay comentarios:

Publicar un comentario