Receita máis fácil que esta vai ser difícil de atopar. Aínda así vouna escribir e publicar: xa sabedes que o obxectivo do meu blog é deixarlles a "herdanza" ás miñas fillas e hanme agradecer poder recorrer a estas receitas de cando en vez.
Só precisamos:
- 2 láminas de follado
- Xamón york
- Queixo
- Un chisco de leite
Para complicarme aínda menos o follado compreino do fresco que xa ven estirado e ten forma rectangular. Como xa ven envolto en papel, foi ese mesmo o que empreguei para poñer na fonte do forno.
Por tanto: unha lámina de follado, unha capa de xamón york, unha capa de queixo ( o meu era do fundido en láminas), outra capa de xamón york, outra capa de queixo e tapamos coa segunda lámina de follado.
Hai que ter a precaución de non arrimar o xamón york e o queixo ao borde e deixar máis ou menos un centímetro de marxe. Ese centímetro humedecino con auga antes de poñer a segunda lámina de follado para axudar a que pegaran e cerrei as masas como se fora unha empanada común. Pintei a superficie con leite e pinchei varias veces cun garfo para que non subira demasiado.
Ao forno a 200º ata que estea dourada ( 20 ou 30 minutos dependendo do forno).
Va a ser difícil encontrar una receta más fácil que ésta. Aún así la voy a escribir y publicar: ya sabéis que el objetivo de mi blog es dejarles la "herencia" a mis hijas y me agradecerán poder recurrir a estas recetas de vez en cuando.
Sólo necesitamos:
- 2 láminas de hojaldre
- Jamón york
- Queso
- Un poco de leche
Para complicarme menos todavía, el hojaldre lo compré del fresco que ya viene estirado y tiene forma rectangular. Como ya viene envuelto en papel, fue ese mismo el que usé para poner en la fuente del horno.
Por tanto: una lámina de hojaldre, una capa de jamón york, una capa de queso ( el mío era fundido en láminas), otra capa de jamón york, otra capa de queso y tapamos con la segunda lámina de hojaldre.
Hay que tener la precaución de no arrimar el jamón york y el queso al borde y dejar más o menos un centímetro de margen. Ese centímetro lo humedecí con agua antes de poner la segunda lámina de hojaldre para ayudar a que se pegaran y cerré las masas con si fuera una empanada común. Pinté la superficie con leche y la pinché varias veces con un tenedor para que no subiera demasiado.
Al horno a 200º hasta que esté dorada (20 o 30 minutos dependiendo del horno).
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