domingo, 29 de junio de 2014

PIRULETAS DE CHOCOLATE

    PIRULETAS DE CHOCOLATE


    Esta é outra desas receitas que fixen pensando na xente máis nova e que acaban por gustar a todos.


    Os ingredientes para as piruletas de chocolate branco son os seguintes:

  • 200 gr de chocolate branco
  • 30 gr de manteiga
  • Un chisco de sal
  • 40 gr de améndoa triturada
  • Unhas gotas de esencia de vainilla
  • Fideos de chocolate ou azucre, boliñas,... para decorar.


    Non hai máis que fundir o chocolate no microondas ou a baño maría xunto coa manteiga e o chisco de sal.  Podemos engadirlle tres ou catro gotas de esencia de vainilla se é do noso gusto.  

    Despois de fundir incorporamos a améndoa (ou outros froitos secos que nos gusten) e removemos.



    Sobre a mesa ou o mesado da cociña poñemos papel de forno e espetos.  Imos botando culleradas de chocolate e dándolle forma coa mesma culler.  Engadimos a decoración que nos guste.

    No caso das piruletas de chocolate negro os ingredientes son os seguintes:

  • 200 gr de chocolate negro
  • Un chisco de sal
  • Fideos de chocolate ou azucre, boliñas,améndoa,... para decorar.


    O proceso foi o mesmo:  fundir o chocolate.  Non engadín a améndoa triturada e quedaron máis delgadas.


    Colocamos o papel de forno cos espetos e imos dándolle forma ás piruletas e adornando a gusto.

    Nos dous casos hai que deixalas bastante tempo para que endurezan e podemos despois metelas na neveira, sobre todo se o tempo é caloroso. 

    Se queremos regalalas podemos envolvelas en papel de celofán.  Aguantan moito tempo na neveira.

Fonte:  La Juani de Ana Sevilla




    Esta es otra de esas recetas que hice pensando en la gente menuda y que acaban por gustar a todos.

    Los ingredientes para las piruletas de chocolate blanco son los siguientes:
   
  • 200 gr de chocolate blanco
  • 30 gr de mantequilla
  • Una pizca de sal
  • 40 gr de almendra triturada
  • Unas gotas de esencia de vainilla
  • Fideos de chocolate o azúcar, bolitas,... para decorar.


    No hace falta más que fundir el chocolate en el microondas o a baño maría junto con la mantequilla y la pizca de sal.  Podemos añadirle tres o cuatro gotas de esencia de vainilla si nos gusta.
   
    Después de fundir incorporamos la almendra ( u otros frutos secos que nos gusten) y removemos.


    Sobre la mesa o el mesado de la cocina ponemos papel de horno y palos de brochetas.  Vamos echando cucharadas de chocolate y dándole forma con la misma cuchara.  Añadimos la decoración que nos guste.

    En el caso de las piruletas de chocolate negro los ingredientes son los siguientes:

  • 200 gr de chocolate negro
  • Una pizca de sal
  • Fideos de chocolate o azúcar, bolitas, almendra,... para decorar.


    El proceso fue el mismo:  fundir el chocolate.  No añadí la almendra triturada y quedaron más delgadas.
   

    Colocamos el papel de horno con los palitos de brochetas y vamos dándole forma a las piruletas y adornando a gusto.

    En los dos casos hay que dejarlas bastante tiempo para que se endurezcan y podemos meterlas después en la nevera, sobre todo si el tiempo es caluroso.

   Si queremos regalarlas podemos envolverlas en papel de celofán.  Aguantan mucho tiempo en la nevera.

Fuente:  La Juani de Ana Sevilla


    

No hay comentarios:

Publicar un comentario