sábado, 28 de junio de 2014

SPIRO DOGS MINIS

    SPIRO DOGS MINIS

    Este mes de xuño é un mes de tolos.  Xa non falo do traballo acumulado para pechar o curso; a cuestión está en que tamén se acumulan os aniversarios, en que as tres neixentas da casa cumprimos anos no mesmo mes.  A cociña non para e o forno funciona con tanta frecuencia que se fora decembro case que non faría falta calefacción.



    A receita de hoxe podédela atopar en numerosos blogs e páxinas de internet.  En principio probei a facela para os máis pequenos, pero ao final acabaron comendo pequenos e maiores.

    Os spiro dogs non son máis que unha versión máis elaborada dun bolo preñado.  Tamén podemos chamalos "perritos calientes" que é como llos bauticei aos meus invitados.

    Empreguei metades de salchicha ou salchichas pequenas e chámolles "minis" ao saír máis pequenos.

    Aparentemente todos os ingredientes son aptos para un alérxico ó ovo, pero hai que ter coidado coa cervexa.  Si, aínda que pareza estraño a cervexa sen alcohol pode conter ovo. pero empreguei cervexa con alcohol.

    Sen máis imos cos ingredientes:

  • 400 gr de fariña
  • 100 ml de cervexa
  • 100 ml de leite
  • 20 gr de fermento fresco de panadería
  • 1 culleradiña de sal

     Para o recheo:

  • Salchichas
  • Xamón york ou bacon
  • Queixo en rebandas ( eu tranchetes)


    Para acompañar:

  • Ketchup
  • Mostaza


    Coa fariña, leite, cervexa, fermento e sal facemos a masa que deixaremos levedar.  Despois collemos un cuarto da masa e estirámola formando un círculo que dividiremos en catro partes.



    A parte teremos preparado o recheo:  media salchicha envolta en media rebanda de xamón de york ou bacon.  Envolvemos outra vez en medio tranchete e colocamos na parte ancha do triángulo de masa.  Formamos un boliño coa masa e o recheo vixiando que no queden buracos polos que despois poida saír o queixo fundido.



    Cando xa temos todos os spiro dogs feitos deixamos que leveden outra vez e vernizámolos con leite.  Cociñamos en forno quente a 180º ata que teñan un pouco de cor. 


    Cando os vaiamos comer podemos abrilos e engadirlles ketchup ou mostaza se nos gusta ou ben deixalos sen nada.  Tamén se poden conxelar e bastará con pasalos un pouco polo microondas para telos listos para comer.


    Particularmente gustáronme máis os que levaban xamón york que os de bacon por ter estes últimos un sabor máis forte.



    Este mes de junio es un mes de locos.  Ya no hablo del trabajo acumulado para cerrar el curso; la cuestión está en que también se acumulan los cumpleaños, en que las tres neixentas de la casa cumplimos años en el mismo mes.  La cocina no para y el horno funciona con tanta frecuencia que si fuera diciembre casi no haría falta calefacción.



    La receta de hoy la podéis encontrar en numerosos blogs y páginas de internet.  En principio la intenté de cara a los más pequeños, pero al final acabaron comiendo pequeños y mayores.

    Los spiro dogs no son más que una versión más elaborada de un bollo preñado.  También podemos llamarlos "perritos calientes" que es como se los bauticé a mis invitados.

    Usé mitades de salchicha o salchichas pequeñas y les llamos "minis" por se más pequeños.

   Aparentemente todos los ingredientes son aptos para un alérgico al huevo, pero hay que tener cuidado con la cerveza.  Sí, aunque parezca extraño la cerveza sin alcohol puede contener huevo, pero yo usé cerveza con alcohol.

        Sin más vamos con los ingredientes:

  • 400 gr de harina
  • 100 ml de cerveza
  • 100 ml de leche
  • 20 gr de levadura fresca de panadería
  • 1 cucharadita de sal

     Para el relleno:

  • Salchichas
  • Jamón york o bacon
  • Queso en lonchas ( yo tranchetes)


    Para acompañar:

  • Ketchup
  • Mostaza


    Con la harina, leche, cerveza, levadura y sal hacemos la masa que dejamos levedar.  Después cogemos un cuarto de la masa y la estiramos formando un círculo que dividiremos en cuatro partes.
    

    A parte tendremos preparado el relleno:  media salchicha envuelta en media loncha de jamón york o bacon.  Envolvemos otra vez en medio tranchete y colocamos en la parte ancha del triángulo de masa.  Formamos un bollito con la masa y el relleno vigilando que no queden agujeros por los que después pueda salir el queso fundido.



    Cuando ya tenemos todos los spiro dogs hechos dejamos que leveden otra vez y los barnizamos con leche.  Cocinamos en horno caliente a 180º hasta que tengan color.
   

    Cuando los vayamos a comer podemos abrirlos y añadirles ketchup o mostaza si nos gusta o bien dejarlos sin nada.  También se pueden congelar y bastará con pasarlos un poco por el microondas para tenerlos listos para comer.

   
    Particularmente me gustaron más los que llevaban jamón york que los de bacon por tener estos últimos un sabor más fuerte.



   

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