sábado, 12 de julio de 2014

EMPANADILLAS DE POLO

    EMPANADILLAS DE POLLO


    Unha veciña faloume das empanadillas de polo e champiñóns e picoume a curiosidade.  O meu maior reto foi atopar a masa apropiada  sobre todo porque na miña casa non nos gustan moito as masas fritas e prefería facelas no forno.  Probei con diferentes masas ata que alguén me suxeriu que probara coa masa da pizza.  A verdade é que teño unha compañeira que fai empanadillas ao forno moi ricas (que tamén intentarei copiar) e sempre usa a masa do pan ou da empanada para facelas.  Así que, despois de varios intentos, a masa que máis me convenceu foi a que fago para a pizza e quédome con ela.



    Para o recheo:
  • Peituga de polo (300 gr aproximadamente)
  • Adobo
  • Champiñóns (unha lata duns 150 gr)
  • 200 ml de nata
  • 3 "quesitos"



    Para a masa:
  • 150 ml de auga
  • 30 ml de aceite de oliva
  • 1 culleradiña de sal
  • 1/2 culleradiña de azucre moreno
  • 300 gr de fariña ( aprox.)
  • 4 gr de fermento fresco de panadería

    En primeiro lugar preparamos a masa:  facemos un volcán coa fariña e engadimos a auga, aceite, sal, azucre e fermento.  Amasamos e deixamos que levede tapándoa cun pano.

    Mentres fileteamos a peituga e adobamos.  Nunha tixola cunha cullerada de aceite de oliva facémola á prancha e reservamos.

    Poñemos nun cazo a nata a quentar e engadimos os "quesitos".  Cando espese engadimos os filetes de peituga cortados en anaquiños (podemos axudarnos dunhas tesoiras) e os champiñóns picados tamén.  Remexemos e deixamos que arrefríe.

    O que nos queda é estirar a masa e cortala en círculos (podemos axudarnos dunha cunca ou dun molde para facer empanadillas) e poñer o recheo.  Pechamos axudándonos dun garfo e poñémolas nunha fonte de forno con papel vexetal. Pintámolas cun pouco de aceite de oliva,  metémolas no forno a 190º-200º e esperamos a que collan cor.

    Con estas cantidades sae unha ducia de empanadillas aproximadamente.






    Me habló una vecina de las empanadillas de pollo y champiñones y me picó la curiosidad.  Mi mayor reto fue encontrar una masa apropiada sobre todo porque en mi casa no nos gustan mucho las masas fritas y prefería hacerlas al horno.  Probé con diferentes masas hasta que alguien me sugirió que probara con la masa de la pizza.  La verdad es que tengo una compañera que hace empanadillas al horno muy ricas (que también intentaré copiar) y siempre usa la masa del pan o de la empanada para hacerlas.  Así que, después de varios intentos, la masa que más me convenció fue la que hago para la pizza e me quedo con ella.
   

    Para el relleno:
  • Pechuga de pollo (300 gr aproximadamente)
  • Adobo
  • Champiñones (una lata de unos 150 gr)
  • 200 ml de nata
  • 3 quesitos


    Para la masa:
  • 150 ml de agua
  • 30 ml de aceite de oliva
  • 1 cucharadita de sal
  • 1/2 cucharadita de azúcar moreno
  • 300 gr de harina ( aprox.)
  • 4 gr de levadura fresca de panadería

    En primer lugar preparamos la masa:  hacemos un volcán con la harina y añadimos el agua, aceite, sal, azúcar y levadura.  Amasamos y dejamos que leve tapándola con un paño.

    Mientras fileteamos la pechuga y adobamos.  En una sartén con una cucharada de aceite de oliva la hacemos a la plancha y reservamos.   

    Ponemos en un cazo la nata a calentar y añadimos los quesitos.  Cuando espese añadimos los filetes de pechuga cortados en trocitos (podemos ayudarnos de unas tijeras) y los champiñones picados también.  Revolvemos y dejamos que enfríe.

    Lo que nos queda es estirar la masa y cortarla en círculos (podemos ayudarnos de una taza o de un molde para hacer empanadillas) y poner el relleno.  Cerramos las empanadillas ayudándonos de un tenedor y las ponemos en una fuente de horno con papel vegetal.  Las pintamos con aceite de oliva, las metemos en el horno a 190º-200º y esperamos a que cojan color.
    
    Con estas cantidades sale una docena de empanadillas aproximadamente.



   

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