domingo, 12 de febrero de 2012

ORELLAS DE ENTROIDO

    OREJAS DE CARNAVAL

Xa está aquí, xa está chegando o Entroido e con el toda unha serie de sobremesas típicas deste tempo.  Aquí, en Galicia, é moi típico facer orellas.  Non sei se noutras partes de España adoitan facer esta sobremesa ou soamente aquí, o que si sei é que non pasaredes por unha confeitería que non as teña no seu escaparate pedindo a berros que as comamos.  Por suposto, na miña casa facémolas sen ovo, pero hai moita variedade e moitas formas de facelas.  Sen embargo hai características comúns entre todas elas:  trátase de facer unha masa que deixaremos repousar e despois estiraremos ata conseguir que quede o máis fina posible, cortarémola en porcións ( se queremos dándolle forma de orella) e despois fritirémolas e botarémoslles azucre en po enriba. Dende logo o mellor é facelas entre dúas persoas:  unha que estire e outra que se encargue da tixola.  ¡A buscar axudante!  Aí van os meus ingredientes:

·       250 ml de leite
·       50 g de manteiga
·       50 ml de anís
·       4 culleradas de azucre
·       Reladura dun limón
·       Un sobre de fermento químico 
·       Unha chisco de sal
·       Fariña que admita ( máis de ½ kg)
·       Aceite para fritir
·       Azucre en po.

Sacar con tempo a manteiga da neveira e deixar que amoleza.  Se nos esquecemos de facelo a tempo, botamos a manteiga no leite e temperamos no microondas durante un minuto.  Engadimos o anís, o azucre, o sal, o fermento, a reladura de limón e a fariña.  Amasamos e imos engadindo fariña segundo precisamos.  Unha vez amasada, deixamos que repouse unha media hora.  Poñemos a tixola no lume.  Estiramos a masa e cortamos en porcións que volveremos a estirar antes de fritir.  Colocalas nun recipiente con papel de cociña para que escorran o aceite.  Para rematar botarlles o azucre en po e comer con moitas ganas.






Ya está aquí, ya está llegando el Carnaval y con el toda una serie de postres típicos de este tiempo.  Aquí, en Galicia, es muy típico hacer orejas.  No sé si en otras partes de España suelen hacer este postre o solamente aquí, lo que sí sé es que no pasaréis por una confitería que no las tenga en su escaparate pidiendo a gritos que las comamos.  Por supuesto, en mi casa las hacemos sin huevo, pero hay mucha variedad y muchas formas de hacerlas.  Sin embargo hay características comunes entre todas ellas:  se trata de hacer una masa que dejaremos reposar y después estiraremos hasta conseguir que quede lo más fina posible, la cortaremos en porciones(si queremos dándole forma de oreja) y después las freiremos y les echaremos azúcar en polvo por encima.  Desde luego lo mejor es hacerlas entre dos personas:  una que estire y otra que se encargue de la sartén.  ¡A buscar ayudante!  Ahí van mis ingredientes:

·       250 ml de leche
·       50 g de mantequilla
·       50 ml de anís
·       4 cucharadas de azúcar
·       Ralladura de un limón
·       Un sobre de levadura química
·       Una pizca de sal
·       Harina que admita (más de ½ kg)
·       Aceite para freír
·       Azúcar en polvo.

    Sacar con tiempo la mantequilla de la nevera y dejar que ablande.  Si nos olvidamos de hacerlo a tiempo, echamos la mantequilla en la leche y templamos en el microondas durante un minuto.  Añadimos el anís, el azúcar, la sal, la levadura, la ralladura de limón y la harina.  Amasamos y vamos añadiendo harina según necesitemos.  Una vez amasada, dejamos que repose una media hora.  Ponemos la sartén al fuego.  Estiramos la masa y cortamos en porciones que volveremos a estirar antes de freír.  Colocarlas en un recipiente con papel de cocina para que escurran el aceite.  Para acabar echarles el azúcar en polvo y comer con muchas ganas.





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