jueves, 23 de febrero de 2012

COELLO EN SALSA BRANCA

    CONEJO EN SALSA BLANCA


   Facer este prato e lembrar a miña infancia ven sendo o mesmo. Co seu aroma recordo á miña nai diante da cociña de leña cociñando aquel polo caseiro tan bo para un día de festa, de moito traballo e de invitados na casa. Hoxe en día non fai falla que sexa día de festa:  facémolo cando apetece.  Ás miñas fillas encántalles mollar as patacas, os macarróns, o arroz ou mesmo o pan na salsa que o acompaña. É un prato moi sinxelo, sen complicacións, con ingredientes que podemos atopar en calquera cociña.
    Podemos variar o ingrediente principal:  coello neste caso, polo ou pavo.  No caso do pavo emprego as coxas grandes cortadas en rebandas.
    Vexamos os ingredientes:
  • 1 coello (1kg aproximadamente)
  • 1 cebola
  • 2 culleradas de adobo
  • fariña
  • auga
  • aceite
    Por suposto, empezamos lavando o coello e torámolo se é que o mercamos enteiro. Secámolo ben e envolvémolo en fariña.  Dourámolo na tixola co aceite quente.  A medida que os anacos están dourados ímolos poñendo nunha tarteira. Ao mesmo tempo cortamos a cebola. Pasamos a cebola na tixola e mentres botamos dúas culleradas do adobo enriba do coello que temos na tarteira.  Botamos despois a cebola tamén enriba.
    Retiramos case todo o aceite da tixola deixando un par de culleradas aproximadamente.  Botamos tres culleradas de fariña e remexemos ata formar unha pasta.  Engadimos tres vasos de auga e revolvemos ata que ferva.  Vertemos a salsa enriba da carne adobada e a cebola e poñémola ao lume deixándoa cocer uns 15-20 minutos.  Bo proveito.


    Hacer este plato y recordar mi infancia son casi lo mismo.  Con su aroma recuerdo a mi madre delante de la cocina de leña cocinando aquel pollo casero tan bueno para un día de fiesta, de trajín y de invitados en casa.  Hoy en día no hace falta que sea un día de fiesta: lo hacemos cuando apetece.  A mis hijas les encanta mojar las      patatas, los macarrones, el arroz e incluso el pan  en la salsa que lo acompaña.  Es un plato muy sencillo, sin complicaciones, con ingredientes que encontramos en cualquier cocina.
    Podemos variar el ingrediente principal:  puede ser conejo como en este caso, pollo o pavo.  En el caso del pavo empleo los muslos grandes cortados en rebanadas.
    Vamos con los ingredientes:
  • 1 conejo(1 kg aproximadamente)
  • 1 cebolla
  • 2 cucharadas de adobo
  • harina
  • agua
  • aceite
    Por supuesto, empezamos lavando el conejo y troceándolo si lo hemos comprado entero.  Lo secamos bien y lo envolvemos en harina.  Lo doramos en la sartén en aceite caliente.  A medida que los trozos están dorados los ponemos en una tartera.  Al mismo tiempo cortamos la cebolla.  Pasamos la cebolla en la sartén y mientras echamos dos cucharadas de adobo encima del conejo que tenemos en la tartera.  Echamos después la cebolla también encima.
    Retiramos casi todo el aceite de la sartén dejando un par de cucharadas aproximadamente.  Añadimos tres cucharadas de harina y revolvemos hasta formar una pasta.  Añadimos tres vasos de agua y seguimos revolviendo hasta que hierva. Vertemos la salsa encima de la carne adobada y la cebolla y ponemos al fuego dejándola cocer
unos 15-20 minutos.  Buen provecho.

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