Parece, parece, pero non é. Ás veces as aparencias enganan e estas chulas non levan ovo aínda que o pareza. Temos que botarlle inxenio e imaxinación para que as receitas sen ovo saian o máis parecidas posible en sabor e aparencia ás que si o levan. Precisamos:
- 150 gr. de bacallau desalgado ( o meu en migas)
- 1 dente de allo
- Media cebola pequena
- Pirixel ( sen quedarnos escasos)
- Un chisco de sal
- Un chisco de azafrán
- 100 cc de leite
- 100 gr. de fariña
- 1/4 culleradiña de bicarbonato(ou fermento químico)
- Aceite para fritir.
Picamos moi miudiño o bacallau, cebola, pirixel e allo e os mesturamos co leite e a fariña. Remexemos ata que se forme unha pasta frouxa. Deixamos que repouse unha media hora.
Despois fritimos en aceite ben quente, botando culleradas de pasta na tixola. Unha vez retirados da tixola poñerémolos en papel de cociña que lle absorba o aceite sobrante.
Podemos servir acompañados dunha ensalada.
Parece, parece, pero no es. A veces las apariencias engañan y estos buñuelos no llevan huevo aunque lo parezca. Tenemos que echarle ingenio e imaginación para que las recetas sin huevo salgan lo más parecidas posible en sabor y apariencia a las que sí lo llevan. Necesitamos:
- 150 gr. de bacalao desalado ( el mío en migas)
- 1 diente de ajo
- Media cebolla pequeña
- Perejil (sin quedarnos escasos)
- Una pizca de sal
- Una pizca de azafrán
- 100 cc de leche
- 100 gr. de harina
- 1/4 cucharadita de bicarbonato ( o levadura química)
- Aceite para freír.
Picamos muy menudo el bacalao, cebolla, perejil y ajo y los mezclamos con la leche y la harina. Revolvemos hasta que se forme una pasta floja. Dejamos que repose una media hora.
Después freímos en aceite bien caliente, echando cucharadas de pasta en la sartén. Una vez retirados de la sartén los pondremos sobre papel de cocina que le absorba el aceite sobrante.
Podemos servir acompañados de una ensalada.
Felicidades por tu blog.
ResponderEliminarNo te falta de nada ( sin huevo y con huevo ).
Impresionante la foto del roscón.
Me alegra mucho tu comentario. Espero que le saques provecho a las recetas.
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