Achégase o Nadal e hai que facer prácticas na cociña para ir preparando os menús. A min resúltame moi cómodo facer xamón asado: dá pouco traballo e permite facer outras cousas ao mesmo tempo. Pero non podo estar repetindo sempre o mesmo prato ou os meus invitados acabarán aborrecidos e sen ganas de volver comer na miña casa.
Unha alternativa pode ser este lombo con verduras que non ten ciencia ningunha.
- 1 kg de lombo de porco
- 2 dentes de allo
- 1 cebola
- 1/2 pemento vermello
- 1 cenoria
- 1 tomate
- 2 ou 3 culleradas de adobo
- 1 folla de loureiro
- Ourego
- Tomiño
- Aceite de oliva
- 1/2 vaso de viño branco
Un par de horas antes de meter o lombo de porco ao forno adobámolo e polvoriñámolo con ourego e tomiño.
Antes de enfornar preparamos a base de verduras. Pelamos os allos e esmagámolos. Picamos a cebola, a cenoria, o pemento e o tomate. Esmigallamos a folla de loureiro e poñemos enriba de todas as verduras o lombo xa adobado. Asperxémolo cun pouco de aceite de oliva e viño branco.
Asámolo a 180º media hora por cada lado como mínimo. E despois uns minutos a 200º.
Sacámolo e fileteámolo. As verduras podemos pasalas polo batedor xunto cun pouco de caldo e así teremos unha boa salsa para acompañar os filetes.
Unhas patacas fritidas ou un arroz branco e teremos un prato sinxelo, pero apetitoso.
Se acerca la Navidad y hay que hacer prácticas en la cocina para ir preparando los menús. A mi me resulta muy cómodo hacer jamón asado: da poco trabajo y permite hacer otras cosas al mismo tiempo. Pero no se puede estar repitiendo siempre el mismo plato o mis invitados acabarán hartos y sin ganas de volver a comer en mi casa.
Una alternativa puede ser este lomo con verduras que no tiene ciencia ninguna.
- 1 kg de lomo de cerdo
- 2 dientes de ajo
- 1 cebolla
- 1/2 pimiento rojo
- 1 zanahoria
- 1 tomate
- 2 o 3 cucharadas de adobo
- 1 hoja de laurel
- Orégano
- Tomillo
- Aceite de oliva
- 1/2 vaso de vino blanco
Un par de horas antes de meter el lomo de cerdo en el horno lo adobamos y lo espolvoreamos con orégano y tomillo.
Antes de horneas preparamos la base de verduras. Pelamos los ajos y los aplastamos. Picamos la cebolla, la zanahoria, el pimiento y el tomate. Deshacemos la hoja de laurel y ponemos encima de todas las verduras el lomo ya adobado. Lo rociamos con un poco de aceite de oliva y el vino blanco.
Lo asamos a 180º media hora por cada lado como mínimo. Y después unos minutos a 200º.
Lo sacamos y lo fileteamos. Las verduras las podemos pasar por la batidora junto con un poco del caldo y así tendremos una buena salsa para acompañar los filetes.
Unas patatas fritas o un arroz blanco y tendremos un plato sencillo, pero apetitoso.
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