lunes, 14 de diciembre de 2015

LOMBO DE PORCO AO FORNO CON VERDURAS

    LOMO DE CERDO AL HORNO CON VERDURAS


    Achégase o Nadal e hai que facer prácticas na cociña para ir preparando os menús.  A min resúltame moi cómodo facer xamón asado:  dá pouco traballo e permite facer outras cousas ao mesmo tempo.  Pero non podo estar repetindo sempre o mesmo prato ou os meus invitados acabarán aborrecidos e sen ganas de volver comer na miña casa.



    Unha alternativa pode ser este lombo con verduras que non ten ciencia ningunha.

  • 1 kg de lombo de porco
  • 2 dentes de allo
  • 1 cebola
  • 1/2 pemento vermello
  • 1 cenoria
  • 1 tomate
  • 2 ou 3 culleradas de adobo
  • 1 folla de loureiro
  • Ourego
  • Tomiño
  • Aceite de oliva
  • 1/2 vaso de viño branco


    Un par de horas antes de meter o lombo de porco ao forno adobámolo e polvoriñámolo con ourego e tomiño.

    Antes de enfornar preparamos a base de verduras.  Pelamos os allos e esmagámolos.  Picamos a cebola, a cenoria, o pemento e o tomate.  Esmigallamos a folla de loureiro e poñemos enriba de todas as verduras o lombo xa adobado.  Asperxémolo cun pouco de aceite de oliva e viño branco.


    Asámolo a 180º media hora por cada lado como mínimo.  E despois uns minutos a 200º.

    Sacámolo e fileteámolo.  As verduras podemos pasalas polo batedor xunto cun pouco de caldo e así teremos unha boa salsa para acompañar os filetes.


    Unhas patacas fritidas ou un arroz branco e teremos un prato sinxelo, pero apetitoso.



    Se acerca la Navidad y hay que hacer prácticas en la cocina para ir preparando los menús.  A mi me resulta muy cómodo hacer jamón asado:  da poco trabajo y permite hacer otras cosas al mismo tiempo.  Pero no se puede estar repitiendo siempre el mismo plato o mis invitados acabarán hartos y sin ganas de volver a comer en mi casa.


    Una alternativa puede ser este lomo con verduras que no tiene ciencia ninguna.

  • 1 kg de lomo de cerdo
  • 2 dientes de ajo
  • 1 cebolla
  • 1/2 pimiento rojo
  • 1 zanahoria
  • 1 tomate
  • 2 o 3 cucharadas de adobo
  • 1 hoja de laurel
  • Orégano
  • Tomillo
  • Aceite de oliva
  • 1/2 vaso de vino blanco


    Un par de horas antes de meter el lomo de cerdo en el horno lo adobamos y lo espolvoreamos con orégano y tomillo.
    
    Antes de horneas preparamos la base de verduras.  Pelamos los ajos y los aplastamos.  Picamos la cebolla, la zanahoria, el pimiento y el tomate.  Deshacemos la hoja de laurel y ponemos encima de todas las verduras el lomo ya adobado.  Lo rociamos con un poco de aceite de oliva y el vino blanco.


   Lo asamos a 180º media hora por cada lado como mínimo.  Y después unos minutos a 200º.

   Lo sacamos y lo fileteamos.  Las verduras las podemos pasar por la batidora junto con un poco del caldo y así tendremos una buena salsa para acompañar los filetes.


   Unas patatas fritas o un arroz blanco y tendremos un plato sencillo, pero apetitoso.

    


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