domingo, 6 de diciembre de 2015

LUMACOMI RECHEOS CON ESPINACAS E BACALLAU

    LUMACOMI RELLENOS CON ESPINACAS Y BACALAO

    Entre doce e sobremesa, entre sobremesa e doce, aínda queda un pequeno buraco para outro tipo de pratos.


    A pasta é un prato que, nas súas diferentes versións, agrada a case todo o mundo.  A combinación coas espinacas, non tanto.  E, por se fora pouco, engadimos o bacallau.  Imos ver que pasa, a ver se se van convencendo os máis reticentes.

  • 16 lumacomi
  • 150 gr de espinacas
  • 1/2 cebola
  • 100 gr de bacallau ( mellor desmigado)
  • 1 vaso de leite
  • 1 cullerada de fariña refinada de millo (Maizena)
  • Un chisco de sal
  • Noz moscada
  • Pementa negra
  • Salsa de tomate
  • Queixo relado
  • Aceite de oliva

    En primeiro lugar, cocemos os macarróns o tempo indicado no paquete, escorrémolos e arrefriámolos con auga debaixo da billa.

    Nun pouco de aceite douramos a cebola.  Engadimos o bacallau en migas e un chisco despois as espinacas.  Deixamos que se cociñen uns tres ou catro minutos e retiramos todo.

    Poñemos a quentar a metade do leite xunto con dúas culleradas de queixo relado, o sal (non moito que igual leva o bacallau de máis), a pementa e a noz moscada.

    No resto do leite disolvemos a Maizena.  Cando ferva o primeiro engadimos o segundo coa fariña disolta.  Removemos e, cando espese, engadimos o preparado anterior coas espinacas e o bacallau.


     Retirámolo do lume e deixamos que arrefríe un pouco e axudándonos cunha culler enchemos os macarróns.  Poñémolos nunha fonte con salsa de tomate e polvoriñamos con queixo relado.


    Gratinamos e servimos.



    Entre dulce y postre, entre postre y dulce, aún queda un pequeño hueco para otro tipo de platos.


    La pasta es un plato que, en sus diferentes versiones, agrada a casi todo el mundo.  Su combinación con las espinacas, no tanto.  Y, por si fuera poco, añadimos el bacalao.  Vamos a ver qué pasa, a ver si se van convenciendo los más reticentes.


  • 16 lumacomi
  • 150 gr de espinacas
  • 1/2 cebolla
  • 100 gr de bacalao ( mejor desmigado)
  • 1 vaso de leche
  • 1 cucharada de harina refinada de maíz (Maizena)
  • Un chisco de sal
  • Nuez moscada
  • Pimienta negra
  • Salsa de tomate
  • Queso rallado
  • Aceite de oliva
  
    En primer lugar, cocemos los macarrones el tiempo indicado en el paquete, los escurrimos y enfriamos con agua debajo del grifo.
   
    En un poco de aceite doramos la cebolla.  Añadimos el bacalao en migas y un poco después las espinacas.  Dejamos que se cocinen unos tres o cuatro minutos y retiramos todo.
   
    Ponemos a calentar la mitad de la leche junto con dos cucharadas de queso rallado, la sal (no muchas que igual lleva el bacalao de más), la pimienta y la nuez moscada.

    En el resto de la leche disolvemos la Maizena.  Cuando hierva el primero añadimos el segundo con la harina disuelta.  Removemos y, cuando espese, añadimos el preparado anterior con las espinacas y el bacalao.


    Lo retiramos del fuego y dejamos que enfríe un poco y ayudándonos de una cuchara rellenamos los macarrones.  Los ponemos en una fuente con salsa de tomate y espolvoreamos con queso rallado.



    Gratinamos y servimos.

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