viernes, 25 de diciembre de 2015

TURRÓN BRANCO DE LACASITOS

    TURRÓN BLANCO DE LACASITOS
  
    O Nadal non é Nadal, entre outras cousas, se non comemos un pedaciño de turrón.  Polo menos en España é unha tradición moi antiga.

    Se o imos mercar atopamos moita variedade e cada vez é máis doado que algún se adapte ás nosas necesidades, pero se o fai mamá...  mellor!!!

  • 200 gr de chocolate branco
  • 100 gr de lacasitos
  • 30 gr de manteiga de porco (de cacao ou normal)


    O procedemento é moi sinxelo.  Derretemos a manteiga a baño maría e despois engadimos o chocolate.  Remexemos e, cando xa está derretido, retiramos do lume.  Deixamos que arrefríe un pouquiño e engadimos os lacasitos.   Botamos a mestura nun molde, táper ou mesmo no brick recortado do leite e deixamos que arrefríe primeiro a temperatura ambiente e despois na neveira e xa o teremos listo para comer.  Iso si, antes de cortado é mellor deixalo un tempo fóra da neveira ou corremos o risco de romper o coitelo.






    La Navidad no es Navidad, entre otras cosas, si no comemos un pedacito de turrón.  Por lo menos en España es una tradición muy antigua.

    Si lo vamos a comprar nos encontramos con mucha variedad y cada vez es más fácil que alguno se adapte a nuestras necesidades, pero si lo hace mamá... mejor!!!

  • 200 gr de chocolate blanco
  • 100 gr de lacasitos
  • 30 gr de manteca de cerdo (de cacao o normal)


    El procedimiento es muy sencillo.  Derretimos la manteca a baño maría y después añadimos el chocolate.  Revolvemos y, cuando ya está derretido, retiramos del fuego.  Dejamos que enfríe un poco y añadimos los lacasitos.  Echamos la mezcla en un molde, táper o en un brick recortados de leche y dejamos que  enfríe primero a temperatura ambiente y después en la nevera y ya lo tendremos listo para comer.  Eso sí, antes de cortarlo es mejor dejarlo un tiempo fuera de la nevera o corremos el riesgo de romper el cuchillo.
    

Fuente:  "Un toque de CaNela"

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