sábado, 2 de enero de 2016

XIRASOL DE ESPINACAS

    GIRASOL DE ESPINACAS


    E sigo intentando que na miña casa se coman máis verduras.  Algúns son carnívoros declarados e outros intentan pasarse ó verde progresivamente.  E no medio a cociñeira que intenta contentar un pouquiño a todos.


    Andaba eu pola rede buscando outras cousas cando me atopei con fotos desta receita.  Axustando as cantidades e os ingredientes quedou como segue:

Para a masa:
  • 300 gr de fariña
  • 1 culleradiña de sal
  • 150 ml de auga
  • 30 ml de aceite de oliva

Para o recheo:
  • 75 gr de queixo relado
  • 200 gr de espinacas
  • 1/2 terrina de queixo ricotta
  • 1 dente de allo
  • 1 cebola
  • Sal
  • Pementa
  • Noz moscada


    Coa fariña, auga, sal e aceite facemos a masa e reservamos.  Tamén podemos mercar masa de follado ou de empanada, pero eu prefiro facela na casa.

    Picamos o allo moi miúdo e a cebola.  Pochámolos nun pouco de aceite.  Engadimos as espinacas, deixamos que se cociñen un pouco e especiamos ó gusto (sal, pementa, noz moscada).  Retiramos e deixamos arrefriar.  Engadimos o queixo relado e o ricotta.


    Mentres podemos ir preparando a masa para darlle forma ao noso xirasol.  A masa dividímola en dúas partes e formamos dous círculos.  No primeiro poñemos o preparado de espinacas:  unhas poucas no centro e o resto nunha coroa separada do centro.  Tapamos co segundo círculo e selamos a masa ó redor coa axuda dun garfo.  Poñemos unha cunca no centro e cortamos o círculo en 16 partes chegando co corte ata a cunca.  Xiramos os pétalos cortados quedando coas espinacas cara arriba.  Dámoslle un pouco de forma e metemos no forno (sen a cunca) a 200º entre 30 e 40 minutos.  Cando colla cor sacámolo e zampámolo.




    Y sigo intentando que en mi casa se coman más verduras.  Algunos son carnívoros declarados y otros intentan pasarse al verde progresivamente.  Y en el medio la cocinera que intenta contentar un poquito a todos.


    Estaba en la red buscando otras cosas cuando me encontré con fotos de esta receta.  Ajustando las cantidades y los ingredientes quedó como sigue:

Para la masa:
  • 300 gr de harina
  • 1 cucharadita de sal
  • 150 ml de agua
  • 30 ml de aceite de oliva

Para el relleno:
  • 75 gr de queso rallado
  • 200 gr de espinacas
  • 1/2 tarrina de queso ricotta
  • 1 diente de ajo
  • 1 cebolla
  • Sal
  • Pimienta
  • Nuez moscada

    Con la harina, agua, sal y aceite hacemos la masa y reservamos.  También podemos comprar masa de hojaldre o de empanada, pero yo prefiero hacerla en casa.

   Picamos el ajo muy fino y la cebolla.  Los pochamos en un poco de aceite.  Añadimos las espinacas, dejamos que se cocinen un poco y especiamos al gusto (sal, pimienta, nuez moscada).  Retiramos y dejamos enfriar.  Añadimos el queso rallado y el ricotta.


   Mientras podemos ir preparando la masa para darle forma a nuestro girasol.  La masa la dividimos en dos partes y formamos dos círculos.  En el primero ponemos el preparado de espinacas:  unas pocas en el centro y el resto en una corona separada del centro.  Tapamos con el segundo círculo y sellamos la masa alrededor con la ayuda de un tenedor.  Ponemos una taza en el centro y cortamos el círculo en 16 partes llegando con el corte hasta la taza.  Giramos los pétalos cortados quedando con las espinacas hacia arriba.  Le damos un poco de forma y lo metemos en el horno (sin la taza) a 200º entre 30 y 40 minutos.  Cuando coja color lo sacamos y lo zampamos.

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