domingo, 19 de enero de 2014

LAGOSTINOS Á PRANCHA

    LANGOSTINOS A LA PLANCHA


    Esta vez tocoulle a el, porque el tamén ten as súas especialidades na cociña.  Refírome ao meu marido.  Este é un prato que se lle da moi ben e que fai en ocasións escollidas como foi a cea de fin de ano.



  • Lagostinos
  • Sal gordo
  • Limón
  • Viño branco
  • Coñac
  • Aceite

    En primeiro lugar, sexan frescos ou desconxelados, lavamos os lagostinos e barbeámolos, é dicir, recortámoslles un pouco os bigotes.  Secámolos cun pano ou con papel de cociña e salgámolos.

    Preparamos unha tixola ou unha prancha (será mellor a tixola) cun pouco de aceite.  Cando estea quente engadimos os lagostinos coidando que estean ben estendidos e deixamos que vaian dourando polos dous lados.  Sacámolos e reservámolos seguindo cos seguintes e así ata que todos estean cociñados.  




    Nese momento volvemos a poñelos todos na tixola e engadimos a gusto:  zume de limón, viño branco e coñac e removemos.  Despois duns minutos sacámolos e servímolos quentes co seu prebe.  Seguro que acabades chupando os dedos e mollando pan.





    Esta vez le tocó a él, porque él también tiene sus especialidades en la cocina.  Me refiero a mi marido.  Este es un plato que se le da muy bien y que hace en ocasiones escogidas como fue la cena de fin de año.


  • Langostinos
  • Sal gorda
  • Limón
  • Vino blanco
  • Coñac
  • Aceite

    En primer lugar, sean frescos o descongelados, lavamos los langostinos y los barbeamos, es decir, les recortamos un poco los bigotes.  Los secamos con un paño o con un papel de cocina y los salamos.
    
    Preparamos una sartén o una plancha (será mejor la sartén) con un poco de aceite.  Cuando esté caliente añadimos los langostinos cuidando que estén bien extendidos y dejamos que se vayan dorando por los dos lados.  Los sacamos y reservamos y seguimos con los siguientes hasta que todos estén cocinados.



    En ese momento volvemos a ponerlos todos en la sartén y añadimos a gusto:  zumo de limón, vino blanco y coñac y removemos.  Después de unos minutos los sacamos y servimos calientes con su salsa.  Seguro que acabáis chupando los dedos y mojando pan.


   

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