Esta vez tocoulle a el, porque el tamén ten as súas especialidades na cociña. Refírome ao meu marido. Este é un prato que se lle da moi ben e que fai en ocasións escollidas como foi a cea de fin de ano.
- Lagostinos
- Sal gordo
- Limón
- Viño branco
- Coñac
- Aceite
En primeiro lugar, sexan frescos ou desconxelados, lavamos os lagostinos e barbeámolos, é dicir, recortámoslles un pouco os bigotes. Secámolos cun pano ou con papel de cociña e salgámolos.
Preparamos unha tixola ou unha prancha (será mellor a tixola) cun pouco de aceite. Cando estea quente engadimos os lagostinos coidando que estean ben estendidos e deixamos que vaian dourando polos dous lados. Sacámolos e reservámolos seguindo cos seguintes e así ata que todos estean cociñados.
Nese momento volvemos a poñelos todos na tixola e engadimos a gusto: zume de limón, viño branco e coñac e removemos. Despois duns minutos sacámolos e servímolos quentes co seu prebe. Seguro que acabades chupando os dedos e mollando pan.
Preparamos unha tixola ou unha prancha (será mellor a tixola) cun pouco de aceite. Cando estea quente engadimos os lagostinos coidando que estean ben estendidos e deixamos que vaian dourando polos dous lados. Sacámolos e reservámolos seguindo cos seguintes e así ata que todos estean cociñados.
Nese momento volvemos a poñelos todos na tixola e engadimos a gusto: zume de limón, viño branco e coñac e removemos. Despois duns minutos sacámolos e servímolos quentes co seu prebe. Seguro que acabades chupando os dedos e mollando pan.
Esta vez le tocó a él, porque él también tiene sus especialidades en la cocina. Me refiero a mi marido. Este es un plato que se le da muy bien y que hace en ocasiones escogidas como fue la cena de fin de año.
- Langostinos
- Sal gorda
- Limón
- Vino blanco
- Coñac
- Aceite
En primer lugar, sean frescos o descongelados, lavamos los langostinos y los barbeamos, es decir, les recortamos un poco los bigotes. Los secamos con un paño o con un papel de cocina y los salamos.
Preparamos una sartén o una plancha (será mejor la sartén) con un poco de aceite. Cuando esté caliente añadimos los langostinos cuidando que estén bien extendidos y dejamos que se vayan dorando por los dos lados. Los sacamos y reservamos y seguimos con los siguientes hasta que todos estén cocinados.
En ese momento volvemos a ponerlos todos en la sartén y añadimos a gusto: zumo de limón, vino blanco y coñac y removemos. Después de unos minutos los sacamos y servimos calientes con su salsa. Seguro que acabáis chupando los dedos y mojando pan.
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