jueves, 6 de febrero de 2014

ZORZA

   
    ZORZA


    Esta é unha desas receitas que foi quedando atrás simplemente porque tiña que probala antes de publicala.

    Un dos meus recordos da infancia, da época da matanza, é o da empanada de zorza.  Non é a primeira vez que fago empanada de zorza e téñoa publicada aquí, pero desta vez embarqueime no experimento de facer a zorza na casa.  Os ingredientes son os seguintes:

  • 1 kg de carne de porco
  • 3 culleradiñas de pemento doce
  • 1 culleradiña de pemento picante
  • 125 ml de auga
  • 50 ml de viño branco
  • 4 dentes de allo
  • Ourego
  • Sal


    Cortamos a carne de porco en anacos pequenos e botámolos nun recipiente fondo (ensaladeira, tupper,...).  Picamos tamén o dentes de allo e engadímosllos á carne xunto co resto dos ingredientes.  Removemos e deixamos macerar a carne durante dous días nun lugar fresco (mellor se non é a neveira).  Dámoslle unha volta cada día para que se empape ben na salsa.  Despois xa podemos empregala na empanada ou noutras preparacións.  Tamén podedes conxelala e gardala para outra ocasión, como fixen eu.



    Esta es una de esas recetas que fue quedando atrás simplemente porque tenía que probarla antes de publicarla.

    Uno de mis recuerdos de la infancia, de la época de la matanza, es el de la empanada de zorza.  No es la primera vea que hago empanada de zorza y está publicada aquí, pero esta vez me embarqué en el experimento de hacer la zorza en casa.  Los ingredientes son los siguientes:


  • 1 kg de carne de cerdo
  • 3 cucharaditas de pimiento dulce
  • 1 cucharadita de pimiento picante
  • 125 ml de agua
  • 50 ml de vino blanco
  • 4 dientes de ajo
  • Orégano
  • Sal


    Cortamos la carne de cerdo en trozos pequeños y los ponemos en un recipiente hondo (ensaladera, tupper,...).  Picamos también los dientes de ajo y lo añadimos a la carne junto con el resto de los ingredientes.  Removemos y dejamos macerar la carne durante dos días en un lugar fresco (mejor si no es la nevera).  Removemos cada día para que se empape bien en la salsa.  Después ya podemos emplearla en la empanada o en otras preparaciones.  También podéis congelarla y guardarla  para otra ocasión, como hice yo.

    

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