martes, 29 de noviembre de 2011

COMPOTA DE MAZÁ

    COMPOTA DE MANZANA


    Esta é unha sobremesa sinxela que podemos ter preparada con antelación para tomala fría ou quente segundo o gusto ou a apetencia.  Precisamos:

·         1/2 kg de mazá pelada e cortada
·         100 g de azucre
·         200 ml de auga 

    Poñer nunha pota a auga, a mazá cortada e o azucre.  Cocer con lume suave ata que a mazá se desfaga e colla unha cor máis escura.  Podemos conservala varios días na neveira.




     Este es un postre sencillo que podemos tener preparado con antelación para tomarlo frío o caliente según el gusto o la apetencia.  Necesitamos:
·         1/ kg de manzana pelada y troceada
·         100 g de azúcar
·         200 ml de agua
    Poner en una tartera el agua, la manzana cortada y el azúcar.  Cocer con fuego suave hasta que la manzana se deshaga y coja un color más oscuro.  Podemos conservarla varios días en la nevera.



No hay comentarios:

Publicar un comentario