Nótase que teño mazás na horta e hai que aproveitalas. Aí vai unha forma fácil para cociñalas:
· Mazás
· Azucre
· 1 vaso de viño branco
· 1 copa de coñac.
Nunha fonte de barro(para meter ao forno) poñemos mazás limpas, sen pelar, e facémoslles un burato para sacarlles o rabo e parte do carozo. Nese oco botamos azucre e bañamos as mazás co viño branco e o coñac. Metémolas no forno a 180º e esperamos a que asen.
No caso dos alérxicos ao ovo temos que ter precaución co viño que empregamos. Unha das sustancias usadas para clarificar o viño e que este teña mellor cor é a clara de ovo e incluso a súa casca. Debemos asegurarnos de que o viño non contén trazas de ovo. Neste caso é elaborado na casa e non teño ese problema.
Se nota que tengo manzanas en la huerta y hay que aprovecharlas. Ahí va una forma fácil para cocinarlas:
· Manzanas
· Azúcar
· 1 vaso de vino blanco
· 1 copa de coñac
En una fuente de barro (para meter al horno) ponemos manzanas limpias, sin pelar, y les hacemos un agujero para sacarles el rabo y parte del carozo. En ese hueco echamos azúcar y bañamos las manzanas con el vino blanco y el coñac. Las metemos al horno a 180º y esperamos a que asen.
En el caso de los alérgicos al huevo tenemos que tener precaución con el vino que utilizamos. Una de las sustancias empleadas para clarificar el vino y que éste tenga mejor color es la clara de huevo e incluso su cáscara. Debemos asegurarnos de que el vino no contiene trazas de huevo. En este caso es elaborado en casa y no tengo ese problema.
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