sábado, 12 de marzo de 2016

ORELLAS DE ENTROIDO (con ovo)

    OREJAS DE CARNAVAL (con huevo)


    Xa sei:  levo un mes de retraso.  O que sucede é que esta receita é unha petición especial; nin sequera teño foto que poñer!

    A receita é da miña nai.  Está no seu vello caderno de receitas, aquelas que practicou cando fixo o "Servicio Social" e que repite todos os anos cando chega o Entroido.  É a que facía cando na miña casa aínda podiamos cociñar con ovo;  xa sabedes que agora nos arranxamos moi ben sen el.

    Sempre me chamou a atención que levara fermento químico.  Se buscades na rede a maioría das receitas, por non dicir case todas, carecen dese ingrediente.  Sen embargo asegúrovos que as orellas da miña nai teñen moi bo sabor e presenza.  É posible que sen fermento resultaran máis crocantes.  Podedes probar e facelas sen el ou con menos cantidade:  é a vosa elección.

  • 2 ovos
  • Reladura dun limón
  • 2 culleradas de azucre
  • 2 culleradas de manteiga
  • Unha copa de anís
  • Un chisco de sal
  • 2 culleradas de auga
  • 1 sobre de fermento químico
  • 300 g de fariña (aproximadamente)
  • Aceite para fritir
  • Azucre para polvoriñar (ou canela se vos gusta)

    A outra dificultade das receitas da miña nai é a de precisar exactamente a cantidade dos ingredientes.  Co seu:  "un pouco de..." ou "botamos a fariña que admita" podemos tirarnos dos pelos.

    Temos que amasar todos os ingredientes e deixar que a masa repouse un pouco.  A masa debe quedar elástica e non pegarse ás mans.  Estiramos a masa, canto máis fina mellor, e cortamos as porcións que imos fritir.  Podemos volver estirar a masa coas mans antes de botala na tixola.  Ao sacalas poñémolas nun recipiente con papel de cociña para que escorran o aceite.  Para rematar polvoriñamos con azucre ou con canela, se nos apetece.

    E así poderemos facer orellas todo o ano ( incluso no mes de setembro), non só no Entroido.  Prometo que a próxima vez que as faga miña nai saco unha foto.







    Ya sé:  voy con un mes de retraso.  Lo que sucede es que esta receta es una petición especial:  ¡ni siquiera tengo una foto para poner!


    La receta es de mi madre.  Está en su vieja libreta de recetas, aquellas que practicó cuando hizo el "Servicio Social" y que repite todos los años cuando llega el Carnaval.  Es la que hacía cuando en mi casa aún podíamos cocinar con huevo; ya sabéis que ahora nos arreglamos muy bien sin él.

    Siempre me llamó la atención que llevara levadura química.  Si buscáis en la red la mayoría de las recetas, por no decir casi todas, carecen de ese ingrediente.  Sin embargo os aseguro que las orejas de mi madre tienen muy buen sabor y presencia.  Es posible que sin la levadura resultaran más crujientes.  Podéis probar y hacerlas sin él o con menos cantidad:  podéis elegir.

  • 2 huevos
  • Ralladura de un limón
  • 2 cucharadas de azúcar
  • 2 cucharadas de mantequilla
  • Una copa de anís
  • Una pizca de sal
  • 2 cucharadas de agua
  • 1 sobre de levadura química
  • 300 g de harina (aproximadamente)
  • Aceite para freír
  • Azúcar para espolvorear (o canela si os gusta)

    La otra dificultad de las recetas de mi madre es la de precisar exactamente la cantidad de los ingredientes.  Con su:  "un poco de..." o "echamos la harina que admita" podemos tirarnos de los pelos.

    Tenemos que amasar los ingredientes y dejar que la masa repose un poco.  La masa debe quedar elástica y no pegarse a las manos.  Estiramos la masa, cuanto más fina mejor, y cortamos las porciones que vamos a freír.  Podemos volver a estirar la masa con las manos antes de echarla en la sartén.  Al sacarlas las ponemos en un recipiente con papel de cocina para que escurran el aceite.  Para acabar espolvoreamos con azúcar o con canela, si nos apetece.
   
    Y así podemos hacer orejas todo el año (incluso en el mes de setiembre), no sólo en Carnaval.  Prometo que la próxima vez que las haga mi madre saco una foto.




   

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