Pregúntanme a miúdo de onde saco as receitas que fago sen ovo. A verdade é que as veces non é doado dar cunha receita que teña boa aparencia e que teña tamén bo sabor. Quizais as receitas máis complicadas para min sexan as dos biscoitos e tardei bastante tempo en facer un que fora medianamente comestible. Sen embargo, cando se trata de receitas feitas con fermento de panadería resúltame máis doado chegar a un resultado máis ou menos aceptable.
A receita de hoxe ten como base algunha que vin na rede aínda que non lembro onde. Fun modificándoa pouco a pouco ata que resultou a sobremesa que vedes nas fotografías. Precisamos:
Para a masa
- 25 gr. de fermento fresco de panadería
- 75 gr. de manteiga
- 300 ml. de leite
- 1/2 culleradiña de sal
- 75 gr. de azucre
- Fariña que admitan (a partir de 500-600 gr.)
Para o recheo
- Leite
- Canela
- Doce de marmelo
- Uvas pasas sultanas
É importante sacar a manteiga con tempo da neveira para que amoleza. Se non o fixemos así podemos metela no leite e quentar todo un minuto no microondas. Facemos un volcán coa fariña e no medio imos engadindo o resto dos ingredientes. Despois de amasar ben deixamos repousar e levedar a masa ata que dobre o volume. Estiramos a masa e pincelamos con leite mormo, espolvoreamos a canela, untamos co marmelo e engadimos as uvas pasas. Agora envolvemos a masa como se fixeramos un brazo de xitano e cortamos porcións. Colocamos as porcións nunha fonte cuberta con papel de forno e pincelamos con leite. Deixamos que volvan levedar durante unhas dúas horas (dependendo do calor do ambiente) e metemos no forno xa quente a 180º durante 15 ou 20 minutos.
Me preguntan con frecuencia de dónde saco las recetas que hago sin huevo. La verdad es que a veces no es fácil encontrar una receta que tenga buena apariencia y que tenga también buen sabor. Quizás las receta más complicadas para mi sean las de los bizcochos y tardé bastante tiempo en hacer uno que fuera medianamente comestible. Sin embargo, cuando se trata de recetas hechas con levadura de panadería me resulta más fácil llegar a un resultado más o menos aceptable.
La receta de hoy tiene como base alguna que vi en la red aunque no recuerdo dónde. La fui modificando poco a poco hasta que resultó el postre que veis en las fotografías. Necesitamos:
Para la masa:
- 25 gr. de levadura fresca de panadería
- 75 gr. de mantequilla
- 300 ml. de leche
- 1/2 cucharadita de sal
- 75 gr. de azúcar
- Harina que admita (a partir de 500-600 gr.)
Para el relleno
- Leche
- Canela
- Dulce de membrillo
- Uvas pasas sultanas
Es importante sacar la mantequilla con tiempo de la nevera para que ablande. Si no lo hicimos así podemos meterla en la leche y calentar todo un minuto en el microondas. Hacemos un volcán con la harina y en le medio vamos añadiendo el resto de los ingredientes. Después de amasar bien dejamos reposar y leudar la masa hasta que doble el volumen. Estiramos la masa y pincelamos con leche templada, espolvoreamos la canela, untamos con el membrillo y añadimos las uvas pasas. Ahora envolvemos la masa como si hiciéramos un brazo de gitano y cortamos porciones. Colocamos las porciones en una fuente cubierta con papel de horno y pincelamos con leche. Dejamos que vuelvan a leudar durante dos horas (dependiendo del calor del ambiente) y metemos en el horno ya caliente a 180º durante 15 o 20 minutos.
Ola Elena! Xa que estamos en outono e o marmelo está boísimo, voume poñer coas espirais. Xa che contarei. Moitas grazas, especialmente de parte de Guille, que xa sabes que lle encantan.
ResponderEliminarQue sorte vai ter Guille e o resto da familia! Gárdame unha... foto que seguro que tamén alimenta.
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