ARROZ CREMOSO DE BACALAO
Xa estamos de volta das vacacións e, polo tanto, metidos de cheo na rutina. O traballo acumúlase en todos os aspectos e tamén están as receitas á cola de ser publicadas pero non lles dou dado saída. Cando chega o momento de redactar e publicar xa me vence o cansanzo e penso que o día seguinte sairá mellor e así vaise encadeando un día con outro.
O Bacallau é un peixe con moitos recursos. Na miña casa aparece na mesa en moitas ocasións e de moitas maneiras, como xa ides vendo. Hai pouco tempo chegou ás miñas mans un pequeno recetario que ten por protagonista dito peixe. Houbo unha que me chamou a atención e que decidín intentar. O resultado foi bo e o mellor é que lles gustou a todos os membros da familia, o que evita ter que facer varios pratos para telos a todos contentos.
- 500 gr de bacallau
- Aceite de oliva
- 1 cebola
- 1 pemento vermello ou verde
- 1 tomate
- 400 gr de arroz
- 50 ml de viño branco
- Auga quente
- 50 gr de manteiga
- 2 culleradas de pirixel picado
- Sal
O bacallau podemos empregalo en migas ou ben picado, pero procuraremos que non leve demasiadas espiñas, mellor sen ningunha.
Antes de empezar a cociñar o mellor é picar todas as verduras e telas preparadas; cebola, pemento, tomate e pirixel. Unha vez que teñamos todo preparado a receita vai case soa, pero non permite despistes; temos que estar moi pendentes.
Empezamos poñendo unha tarteira baixa ao lume co aceite e pasamos a cebola cun chisco de sal. Pasados uns 10 minutos engadimos o pemento e o tomate. Deixamos que se vaian facendo durante uns 15 minutos con lume suave. Engadimos despois o viño branco e o arroz, deixando que se evapore o líquido.
E o momento de incorporar o bacallau ao mesmo tempo que imos botando auga ben quente, caciño a caciño, sen deixar de remover. Cando xa está cocido o arroz retiramos do lume e engadimos o pirixel e a manteiga. Removemos e servimos. Bo proveito.
Ya estamos de vuelta de las vacaciones y, por tanto, metidos de lleno en la rutina. El trabajo se acumula en todos los aspectos y también están las recetas a la cola para ser publicadas pero no soy capaz de darles salida con rapidez. Cuando llega el momento de redactar y publicar ya me vence el cansancio y pienso que el día siguiente será mejor y así se va encadenando un día con otro.
El bacalao es un pescado con muchos recursos. En mi casa aparece en la mesa en muchas ocasiones y de muchas maneras, como ya estáis viendo. Hace poco tiempo llegó a mis manos un pequeño recetario que tiene por protagonista a dicho pescado. Había una que me llamó la atención y que decidí intentar. El resultado fue bueno y lo mejor es que les gustó a todos los miembros de la familia, lo que evita tener que hacer varios platos para tenerlos contentos.
Empezamos poniendo una cazuela baja al fuego con aceite y pasamos la cebolla con una pizca de sal. Pasados unos 10 minutos añadimos el pimiento y el tomate. Dejamos que se vayan haciendo durante unos 15 minutos a fuego lento. Añadimos después el vino blanco y el arroz, dejando que se evapore el líquido.
Es el momento de incorporar el bacalao al mismo tiempo que vamos añadiendo agua bien caliente, cacito a cacito, sin dejar de remover. Cuando ya está cocido el arroz lo retiramos del fuego y añadimos el perejil y la mantequilla. Removemos y servimos. Buen provecho.
Ya estamos de vuelta de las vacaciones y, por tanto, metidos de lleno en la rutina. El trabajo se acumula en todos los aspectos y también están las recetas a la cola para ser publicadas pero no soy capaz de darles salida con rapidez. Cuando llega el momento de redactar y publicar ya me vence el cansancio y pienso que el día siguiente será mejor y así se va encadenando un día con otro.
El bacalao es un pescado con muchos recursos. En mi casa aparece en la mesa en muchas ocasiones y de muchas maneras, como ya estáis viendo. Hace poco tiempo llegó a mis manos un pequeño recetario que tiene por protagonista a dicho pescado. Había una que me llamó la atención y que decidí intentar. El resultado fue bueno y lo mejor es que les gustó a todos los miembros de la familia, lo que evita tener que hacer varios platos para tenerlos contentos.
- 500 gr de bacalao
- Aceite de oliva
- 1 cebolla
- 1 pimiento rojo o verde
- 1 tomate
- 400 gr de arroz
- 50 ml de vino blanco
- Agua caliente
- 50 gr de mantequilla
- 2 cucharadas de perejil picado
- Sal
El bacalao podemos emplearlo en migas o bien troceado, pero procuraremos que no lleve demasiadas espinas, mejor sin ninguna.
Antes de empezar a cocinar lo mejor es picar todas las verduras y tenerlas preparadas; cebolla, pimiento, tomate y perejil. Cuando ya esté todo preparado la receta va casi sola, pero no permite despistes; tenemos que estar muy pendientes.
Empezamos poniendo una cazuela baja al fuego con aceite y pasamos la cebolla con una pizca de sal. Pasados unos 10 minutos añadimos el pimiento y el tomate. Dejamos que se vayan haciendo durante unos 15 minutos a fuego lento. Añadimos después el vino blanco y el arroz, dejando que se evapore el líquido.
Es el momento de incorporar el bacalao al mismo tiempo que vamos añadiendo agua bien caliente, cacito a cacito, sin dejar de remover. Cuando ya está cocido el arroz lo retiramos del fuego y añadimos el perejil y la mantequilla. Removemos y servimos. Buen provecho.
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