Hai épocas na vida nas que non temos ganas de facer as mesmas cousas que faciamos antes. Ás veces atravesamos por situacións persoais que nos absorben física e mentalmente e nos restan as ansias de facer cousas novas. Neste momento non me apetece investigar, nin experimentar cousas novas. É máis cociño por rutina, porque temos que comer, pero o xusto.
De todos xeitos, fai moita calor. Ben, xa fixo máis e apetece algo fresquiño. Dedidín experimentar a ver se me saía algo xeado. En principio empecei con estes polos de limón que son ben faciliños.
- 150 gr de azucre
- 150 ml de auga
- 120 ml de zume de limón
- 1 folla de xelatina neutra
Non hai cousa máis doada. Poñemos a auga a quentar xunto co azucre. Ao mesmo tempo hidratamos a folla de xelatina nunha cunca con auga. Cando a auga co azucre forma un xarope lixeiro e empeza a ferver retiramos do lume e engadimos a folla de xelatina hidratada ata a súa disolución. Esperamos a que arrefríe e engadimos o zume de limón. Enchemos os moldes e conxelamos para tomar ben fresquiños.
Hay épocas en la vida en las que no tenemos ganas de hacer las mismas cosas que hacíamos antes. A veces atravesamos por situaciones personales que nos absorben física y mentalmente y nos restan las ansias de hacer cosas nuevas. En este momento no me apetece investigar, ni experimentar cosas nuevas. Os digo más: cocino por rutina, porque tenemos que comer, pero lo justo.
De todas maneras hace mucho calor. Bueno, ya hizo más y apetece algo fresquito. Decidí experimentar a ver si me salía algo helado. En principio empecé con estos polos de limón que son muy fáciles.
- 150 gr de azúcar
- 150 ml de agua
- 120 ml de zumo de limón
- 1 hoja de gelatina neutra
No hay cosa más fácil. Ponemos el agua a calentar junto con el azúcar. Al mismo tiempo hidratamos la hoja de gelatina en una taza con agua. Cuando el agua con azúcar forma un almíbar ligero y empieza a hervir lo retiramos del fuego y añadimos la hoja de gelatina hidratada hasta su disolución. Esperamos a que enfríe y añadimos el zumo de limón. Llenamos los moldes y congelamos para tomarlos bien fresquitos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario