O que son as cousas. Isto de escribir un blog fai que lle dea moitas voltas ás palabras. Moitas veces cando non sabemos a palabra apropiada para expresar un sentimento, unha cousa ou unha acción botamos man doutro idioma (neste caso o castelán), collemos a palabra, metémola no medio da nosa conversa e quedámonos tan tranquilos, como se non tivera pasado nada. Iso pasábame a min coa palabra "espolvorear" ata que buscando nun dicionario, atopei a palabra "polvoriñar" moito máis axeitada co que eu quería expresar.
E deixando a un lado os pensamentos lingüísticos, imos coa receita.
Os lumaconi son un tipo de pasta seca que se pode preparar rechea de moitas maneiras. É unha maneira de facer un prato distinto aínda que non varíen moito os ingredientes.
Son bastante grandes; con cinco ou seis por persoa pode ser suficiente. Dado que neste prato van ademais cubertos de bechamel e queixo relado, o estómago nos dirá deseguida que está cheo.
Os lumaconi son un tipo de pasta seca que se pode preparar rechea de moitas maneiras. É unha maneira de facer un prato distinto aínda que non varíen moito os ingredientes.
Son bastante grandes; con cinco ou seis por persoa pode ser suficiente. Dado que neste prato van ademais cubertos de bechamel e queixo relado, o estómago nos dirá deseguida que está cheo.
- Lumaconi
- 3 culleradas de aceite de oliva
- 1 cebola
- 1/2 pemento vermello
- 1 lata grande de bonito
- Un chisco de sal
- Salsa de tomate
- 1 cullerada de manteiga ou margarina
- 1 cullerada de fariña
- 1/2 litro de leite
- Noz moscada
- Queixo relado
Cocemos os lumaconi o tempo que indica o paquete (uns 14 minutos). Escorremos, arrefriamos e reservamos.
Nunha tixola douramos a cebola ben picadiña cun chisco de sal. Aos cinco minutos engadimos o pemento picado tamén en anacos pequenos. Cando estea brando retiramos, escorremos o aceite e engadimos o bonito escorrido. Remexemos e con esa mestura enchemos os lumaconi (eu axudeime dunha culler de café).
Nunha fonte apropiada para ir ao forno, co fondo cuberto de salsa de tomate, colocamos os lumaconi.
Facemos a salsa bechamel coa margarina, a fariña, o leite e un chisco de noz moscada. Cubrimos a pasta, polvoriñamos con queixo relado e gratinámolos. Podemos acompañalos dunha boa ensalada. Bo proveito.
Los lumaconi son un tipo de pasta seca que se puede preparar rellena de muchas formas. Es una manera de hacer un plato distinto aunque no varíen mucho los ingredientes.
Son bastante grandes; con cinco o seis por persona puede ser suficiente. Ya que en este plato van además cubiertos de bechamel y queso rallado, el estómago nos dirá enseguida que está lleno.
Cocemos los lumaconi el tiempo que indica el paquete (unos 14 minutos. Escurrimos, enfriamos y reservamos.
En una sartén doramos la cebolla bien picada con una pizca de sal. A los cinco minutos añadimos el pimiento picado finamente. Cuando esté blando retiramos, escurrimos el aceite y añadimos el bonito también sin aceite. Removemos y con esta mezcla rellenamos los lumaconi (yo eché mano de una cucharilla de café).
Hacemos la salsa bechamel con la margarina, harina, leche y una pizca de nuez moscada. Cubrimos la pasta, espolvoreamos con queso rallado y gratinamos. Podemos acompañarlos de una buena ensalada. Buen provecho.
Los que me leen en castellano no sé si me van a entender. A ver si me explico bien.
Esto de escribir un blog hace que le de muchas vueltas a las palabras. Muchas veces cuando no sabemos la palabra apropiada para expresar un sentimiento, una cosa o una acción echamos mano de otro idioma (en este caso el castellano), cogemos la palabra, la metemos en el medio de nuestra conversación y nos quedamos tan tranquilos, como si no hubiera pasado nada. Eso me pasaba a mi con la palabra "espolvorear" hasta que, buscando en un diccionario, encontré la palabra "polvoriñar" mucho más adecuada a lo que yo quería expresar.
Esto de escribir un blog hace que le de muchas vueltas a las palabras. Muchas veces cuando no sabemos la palabra apropiada para expresar un sentimiento, una cosa o una acción echamos mano de otro idioma (en este caso el castellano), cogemos la palabra, la metemos en el medio de nuestra conversación y nos quedamos tan tranquilos, como si no hubiera pasado nada. Eso me pasaba a mi con la palabra "espolvorear" hasta que, buscando en un diccionario, encontré la palabra "polvoriñar" mucho más adecuada a lo que yo quería expresar.
Y dejando a un lado los pensamientos lingüísticos, vamos con la receta.
Los lumaconi son un tipo de pasta seca que se puede preparar rellena de muchas formas. Es una manera de hacer un plato distinto aunque no varíen mucho los ingredientes.
Son bastante grandes; con cinco o seis por persona puede ser suficiente. Ya que en este plato van además cubiertos de bechamel y queso rallado, el estómago nos dirá enseguida que está lleno.
- Lumaconi
- 3 cucharadas de aceite de oliva
- 1 cebolla
- 1/2 pimiento rojo
- 1 lata grande de bonito
- Una pizca de sal
- Salsa de tomate
- 1 cullerada de manteiga ou margarina
- 1 cucharada de harina
- 1/2 litro de leche
- Nuez moscada
- Queso rallado
Cocemos los lumaconi el tiempo que indica el paquete (unos 14 minutos. Escurrimos, enfriamos y reservamos.
En una sartén doramos la cebolla bien picada con una pizca de sal. A los cinco minutos añadimos el pimiento picado finamente. Cuando esté blando retiramos, escurrimos el aceite y añadimos el bonito también sin aceite. Removemos y con esta mezcla rellenamos los lumaconi (yo eché mano de una cucharilla de café).
En una fuente apropiada para el horno, con el fondo cubierto de salsa de tomate, colocamos los lumaconi.
Hacemos la salsa bechamel con la margarina, harina, leche y una pizca de nuez moscada. Cubrimos la pasta, espolvoreamos con queso rallado y gratinamos. Podemos acompañarlos de una buena ensalada. Buen provecho.
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