"Meu dito meu feito". Xa vos dixen algunha vez que non fai falta que me desafíen, nas leas acabo meténdome soíña.
Unha amiga envioume este vídeo e comecei a darlle voltas á cabeza ata que fixen a receita.
- 180 ml de leite
- 70 gr de manteiga
- Un chisco de sal
- 2 culleradas de azucre
- 450-500 gr de fariña
- 20 gr de fermento fresco de panadería
- Nutella
Quentamos no microondas o leite xunto coa manteiga. Non é preciso que derreta, bastará con que abrande.
Facemos un volcán coa fariña e engadimos o leite coa manteiga, o sal, azucre e o fermento. Amasamos e deixamos levedar (unha hora aproximadamente). Tamén podemos facer a masa nunha panificadora.
Cortamos a masa en catro partes. Estiramos cada parte e cortamos un círculo axudándonos dun prato. Poñemos un círculo, untámolo con nutella; outro círculo enriba, nutella; outro círculo, nutella e o último.
No centro poñemos un vaso e cortamos 16 partes iguais como se foran raios unidos ó centro. Cada dúas retorcémolas dúas veces cara a fóra e unímoslles as puntas. Para entendelo moito mellor, convén ver o vídeo.
Vernizamos con leite e deixamos que levede un pouco. Despois duns 45 minutos enfornamos a 180º (eu fíxeno con ventilador). En 15 ou 20 minutos estará listo para sacar, deixar arrefriar e papar. Non durará moito.
"Dicho y hecho". Ya os dije alguna vez que no hace falta que me desafíen, en los líos acabo metiéndome solita.
Una amiga me envió este vídeo y comencé a darle vueltas a la cabeza hasta que hice la receta.
- 180 ml de leche
- 70 gr de mantequilla
- Una pizca de sal
- 2 cucharadas de azúcar
- 450-500 gr de harina
- 20 gr de levadura fresca de panadería
- Nutella
Calentamos en el microondas la leche junto con la mantequilla. No es necesario que derrita, bastará con que ablande.
Hacemos un volcán con la harina y añadimos la leche con la mantequilla, la sal, azúcar y la levadura. Amasamos y dejamos leudar (una hora aproximadamente). También podemos hacer la masa en una panificadora.
Cortamos la masa en cuatro partes. Estiramos cada parte y cortamos un círculo ayudándonos de un plato. Ponemos un círculo, lo untamos con nutella; otro círculo encima, nutella; otro círculo, nutella y el último.
En el centro ponemos un vaso y cortamos 16 partes iguales como si fueran rayos unidos al centro. Cada dos las retorcemos dos veces hacia fuera y les unimos las puntas. Para entenderlo mucho mejor, conviene ver el vídeo.
Barnizamos con leche y dejamos que leude un poco. Después de unos 45 minutos horneamos a 180º ( yo lo hice con ventilador). En 15 o 20 minutos estará listo para sacar, dejar enfriar y papar. No durará mucho.
No hay comentarios:
Publicar un comentario