sábado, 21 de febrero de 2015

ESTRELA DE NUTELLA

    ESTRELLA DE NUTELLA


    "Meu dito meu feito".  Xa vos dixen algunha vez que non fai falta que me desafíen, nas leas acabo meténdome soíña.

    Unha amiga envioume este vídeo e comecei a darlle voltas á cabeza ata que fixen a receita.

  • 180 ml de leite
  • 70 gr de manteiga
  • Un chisco de sal
  • 2 culleradas de azucre
  • 450-500 gr de fariña
  • 20 gr de fermento fresco de panadería
  • Nutella


    Quentamos no microondas o leite xunto coa manteiga.  Non é preciso que derreta, bastará con que abrande.

    Facemos un volcán coa fariña e engadimos o leite coa manteiga, o sal, azucre e o fermento.  Amasamos e deixamos levedar (unha hora aproximadamente).  Tamén podemos facer a masa nunha panificadora.

    Cortamos a masa en catro partes.  Estiramos cada parte e cortamos un círculo axudándonos dun prato.  Poñemos un círculo, untámolo con nutella; outro círculo enriba, nutella; outro círculo, nutella e o último.

    No centro poñemos un vaso e cortamos 16 partes iguais como se foran raios unidos ó centro.  Cada dúas retorcémolas dúas veces cara a fóra e unímoslles as puntas.  Para entendelo moito mellor, convén ver o vídeo.


    Vernizamos con leite e deixamos que levede un pouco.  Despois duns 45 minutos enfornamos a 180º (eu fíxeno con ventilador).  En 15 ou 20 minutos estará listo para sacar, deixar arrefriar e papar.  Non durará moito.




    "Dicho y hecho".  Ya os dije alguna vez que no hace falta que me desafíen, en los líos acabo metiéndome solita.

    Una amiga me envió este vídeo y comencé a darle vueltas a la cabeza hasta que hice la receta.
    
  • 180 ml de leche
  • 70 gr de mantequilla
  • Una pizca de sal
  • 2 cucharadas de azúcar
  • 450-500 gr de harina
  • 20 gr de levadura fresca de panadería
  • Nutella


    Calentamos en el microondas la leche junto con la mantequilla.  No es necesario que derrita, bastará con que ablande.
    
    Hacemos un volcán con la harina y añadimos la leche con la mantequilla, la sal, azúcar y la levadura.  Amasamos y dejamos leudar (una hora aproximadamente).  También podemos hacer la masa en una panificadora.
    
    Cortamos la masa en cuatro partes.  Estiramos cada parte y cortamos un círculo ayudándonos de un plato.  Ponemos un círculo, lo untamos con nutella; otro círculo encima, nutella; otro círculo, nutella y el último.

    En el centro ponemos un vaso y cortamos 16 partes iguales como si fueran rayos unidos al centro.  Cada dos las retorcemos dos veces hacia fuera y les unimos las puntas.  Para entenderlo mucho mejor, conviene ver el vídeo.


    Barnizamos con leche y dejamos que leude un poco.  Después de unos 45 minutos horneamos a 180º ( yo lo hice con ventilador).  En 15 o 20 minutos estará listo para sacar, dejar enfriar y papar.  No durará mucho.


   

No hay comentarios:

Publicar un comentario