martes, 3 de noviembre de 2015

TRIPAS DE DEFUNTO

    TRIPAS DE DIFUNTO


    Din que a comida primeiro entra polo ollos, así que coidado con este prato:  pode levantar paixóns ou pode producirnos arrepíos.  O seu nome tampouco anima a devoralo, pero podo asegurar que os ingredientes son moi normais.  E aínda que o Samaín rematou gardamos a receita para outra ocasión.  

  • 1 lámina de masa de follado
  • Xamón york
  • Queixo
  • Leite para vernizar
  • Ketchup para decorar



    O proceso é moi simple:  collemos a masa de follado e cortamos cinco tiras.




    Enriba de cada tira colocamos anacos de queixo e de xamón york.



    Cerramos cada tira como se fora unha empanada, primeiro ao longo e despois tamén as puntas.

    Colocamos as tiras nunha fonte con papel vexetal e dámoslle forma de tripas.  Vernizamos con leite e decoramos cunhas pingas de ketchup para darlle máis realismo.




    Cociñamos unha media hora a 180º ou ata que estea dourada a masa.  Sacamos e podemos volver decorar con kepchup.






    Dicen que la comida primero entra por los ojos, así que cuidado con este plato:  puede levantar pasiones o producirnos escalofríos.  Su nombre tampoco anima a devorarlo, pero puedo asegurar que los ingredientes son muy normales.  Y aunque el Samaín acabó guardamos la receta para otra ocasión.

  • 1 lámina de masa de hojaldre
  • Jamón york
  • Queso
  • Leche para barnizar
  • Ketchup para decorar

    El proceso es muy simple:  cogemos la masa de hojaldre y cortamos cinco tiras.
    


    Encima de cada tira colocamos trozos de queso y de jamón york.



    Cerramos cada tira como si fuera una empanada, primero a lo largo y después también las puntas.
    
    Colocamos las tiras en una fuente con papel vegetal y les damos forma de tripas.  Barnizamos con leche y decoramos con unas gotas de ketchup para darle más realismo.



    
    Cocinamos una media hora a 180º o hasta que esté dorada la masa.  Sacamos y podemos volver a decorar con ketchup.






   
   

No hay comentarios:

Publicar un comentario