miércoles, 12 de octubre de 2016

ARROZ CON LEITE

    ARROZ CON LECHE


    Estaredes pensando:  "-Pois si que descubriches a pólvora", non si?  Porque receitas de arroz con leite podemos atopar centos ou miles:  a máis tradicional, a máis nova, con edulcorante e sen azucre, con leite vexetal,... ata pode variar a proporción leite-arroz ou a cantidade de azucre ou o tempo de cocción... Conclusión:  tantas receitas como cociñeiros; e eu non ía ser menos!  Teño ademais unha "forofa" do meu arroz con leite que xa empeza a cociñar e que me reclama continuamente a receita.  Non podo esquecer que esa é a esencia  deste blog:  deixarlles unha pequena herdanza ás miñas fillas, para elas queda escrita.

  • 1 litro de leite enteiro
  • 125 gr de arroz
  • 1/2 rama de canela
  • Pel de medio limón
  • 75 gr de azucre
  • Un chisco de sal.



    A cantidade non é moita, está pensada para dúas persoas.  Sempre se poden multiplicar os ingredientes segundo as necesidades, pero hai que ter coidado cos tempos de cocción.

    Axudándonos dun pelador cortamos a pel de medio limón.  Tamén podemos empregar un coitelo, pero debemos ter coidado coa parte branca; é amarga e non convén botala.

    Poñemos o leite a quentar coa pel de limón e media rama de canela.  Cando ferva engadimos o arroz e removemos de cando en vez.  Ten que notarse que ferve, pero con suavidade.  Pasados uns 25 minutos engadimos un chisco de sal e o azucre.  Coidado co sal! Nunha das veces despisteime e acabaron comendo o arroz os pitos!  Un chisco é a cantidade de sal que collemos cando xuntamos os dedos "matapiollos e furabolos", non máis.

    Seguimos remexendo uns 10 minutos máis.  Ás veces apago o lume antes dese tempo e deixo que siga cocendo coa calor residual.  Despois de sacalo do lume continúa cocendo e absorbendo líquido un pouco máis.  E xa está! listo para comer se vos gusta quente.  Na miña casa pasa antes pola neveira xa que lles gusta frío.

    Queda despois bastante espeso.  Se vos gusta máis líquido haberá que botarlle máis leite.  Boa sobremesa!







    Estaréis pensando:  "- Pues sí que descubriste la pólvora", ¿verdad?  Porque recetas de arroz con leche podemos encontrar cientos o miles:  la más tradicional, la más novedosa, con edulcorante y sin azúcar, con leche vegetal,... hasta puede variar la proporción leche-arroz o la cantidad de azúcar o el tiempo de cocción... Conclusión:  tantas recetas como cocineros; ¡y yo no iba a ser menos!  Tengo además una "forofa" de mi arroz con leche que ya empieza a cocinar y que me reclama continuamente la receta.  No puedo olvidar que esa es la esencia de este blog:  dejarles una pequeña herencia a mis hijas, para ellas queda escrita.


  • 1 litro de leche entera
  • 125 gr de arroz
  • 1/2 rama de canela
  • Piel de medio limón
  • 75 gr de azúcar
  • Una pizca de sal.

     La cantidad no es mucha, está pensada para dos personas.  Siempre se pueden multiplicar los ingredientes de acuerdo con la necesidad, pero hay que tener cuidado con los tiempos de cocción.
    
    Ayudándonos de un pelador cortamos la piel de medio limón.  También podemos emplear un cuchillo, pero hay que tener cuidado con la parte blanca; es amarga y no conviene echarla.

    Ponemos la leche a calentar con la piel de limón y media rama de canela.  Cuando hierva añadimos el arroz y removemos de vez en cuando.  Tiene que notarse que hierve, pero con suavidad.  Pasados unos 25 minutos añadimos una pizca de al y el azúcar.  Cuidado con la sal! Una vez, por despiste, eché de más y el arroz... ¡se lo zamparon los pollos!  Una pizca es la cantidad de sal que cogemos cuando juntamos el pulgar con el índice, no más.

    Seguimos removiendo unos 10 minutos más.  A veces apago el fuego antes de que pase ese tiempo y dejo que siga cociendo con el calor residual.  Después de sacarlo del fuego continúa cociendo y absorbiendo líquido un poco más.  ¡Y ya está!  Listo para comer si os gusta caliente.  En mi casa pasa antes por la nevera ya que les gusta frío.

    Queda después bastante espeso.  Si os gusta más líquido habrá que echarle más leche.  ¡Buen postre!



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