Para os que me din que as miñas receitas son moi complicadas aquí vos deixo unha que case se pode cociñar cos ollos pechados.
As veces necesitamos deixar a comida feita ou medio feita e este é un deses pratos que admite prepararse con antelación. Precisamos:
- Bacallau (un bo anaco para cada comensal)
- Salsa de tomate
É verdade que aínda que é unha receita moi sinxela si esixe algo de preparación con antelación. Por exemplo: o bacallau ten que estar ben desalgado, polo que hai que deixalo en auga desde 24-48 horas antes. Polo tanto non é un prato que podamos decidir facer no momento. Pero todo ten solución; para non atoparnos en apuros podemos desalgar o bacallau cando o merquemos e conxelado despois estando xa preparado para cociñar.
Outro tanto nos pasa coa salsa de tomate. Como xa sabedes eu fago salsa na época de maduración dos tomates e despois envásoa ou conxéloa e así téñoa sempre a man.
Imos xa coa receita. Cubrimos o fondo dunha tarteira baixa e ancha coa salsa de tomate. Cando empece a ferver poñemos o bacallau coa pel cara a arriba. Deixamos que se faga uns 10 minutos a lume suave e retiramos. Xa temos o prato listo e podemos acompañalo de arroz, pasta ou patacas, segundo os gustos.
Para los que me dicen que mis recetas son muy complicadas aquí os dejo una que casi se puede cocinar con los ojos cerrados.
A veces necesitamos dejar la comida hecha o medio hecha y este es uno de esos platos que admite prepararse con antelación. Necesitamos:
Es verdad que aunque es una receta muy sencilla si exige algo de preparación con antelación. Por ejemplo: el bacalao tiene que estar bien desalado, por lo que hay que dejarlo en agua desde 24-48 horas antes. Por tanto no es un plato que podamos decidir hacer en el momento. Pero todo tiene solución; para no encontrarnos en apuros podemos desalar el bacalao cuando lo compremos y congelarlo después estando ya preparado para cocinar.
Lo mismo nos pasa con la salsa de tomate. Como ya sabéis yo hago salsa en la época de maduración de los tomates y después la envaso o la congelo y así la tengo siempre a mano.
Vamos ya con la receta. Cubrimos el fondo de una tartera baja y ancha con salsa de tomate. Cuando empiece a hervir ponemos el bacalao con la piel hacia arriba. Dejamos que se haga unos 10 minutos a fuego suave y retiramos. Ya tenemos el plato listo y podemos acompañarlo de arroz, pasta o patatas, según los gustos.
Para los que me dicen que mis recetas son muy complicadas aquí os dejo una que casi se puede cocinar con los ojos cerrados.
A veces necesitamos dejar la comida hecha o medio hecha y este es uno de esos platos que admite prepararse con antelación. Necesitamos:
- Bacalao (un buen trozo para cada comensal)
- Salsa de tomate
Es verdad que aunque es una receta muy sencilla si exige algo de preparación con antelación. Por ejemplo: el bacalao tiene que estar bien desalado, por lo que hay que dejarlo en agua desde 24-48 horas antes. Por tanto no es un plato que podamos decidir hacer en el momento. Pero todo tiene solución; para no encontrarnos en apuros podemos desalar el bacalao cuando lo compremos y congelarlo después estando ya preparado para cocinar.
Lo mismo nos pasa con la salsa de tomate. Como ya sabéis yo hago salsa en la época de maduración de los tomates y después la envaso o la congelo y así la tengo siempre a mano.
Vamos ya con la receta. Cubrimos el fondo de una tartera baja y ancha con salsa de tomate. Cuando empiece a hervir ponemos el bacalao con la piel hacia arriba. Dejamos que se haga unos 10 minutos a fuego suave y retiramos. Ya tenemos el plato listo y podemos acompañarlo de arroz, pasta o patatas, según los gustos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario