domingo, 15 de marzo de 2015

SOPA RECHEA

    SOPA RELLENA


    Teño entendido que é típico de Cataluña e Baleares poñer esta sopa como primeiro prato na cea de Noiteboa.

    Nós non temos por costume tomar pastas recheas, pero cando din con esta receita pareceume moi interesante e decidín probala.

    A verdade é que non é necesario estar de festa para facela; podemos facer que unha comida normal pareza especial.



  • 1,5 l de caldo (caseiro ou comprado)
  • Galets (10 ou 12 por persoa)
  • 250 gr de carne picada (no meu caso tenreira)
  • 1 cullerada de adobo
  • Miga de pan
  • Leite

    Sempre temos a opción de mercar o caldo xa feito, pero no meu caso prefiro facelo na casa.  Claro que podemos ser previsores e telo feito do día anterior e gardado na neveira para ser máis áxiles.

    Os alérxicos ó ovo, ollo coa pasta!!!  Pode ser un pouco complicado atopar os galets sen trazas de ovo, pero podemos recorrer a outro tipo de pasta "lumaconi" aínda que son un pouco maiores, quizais grandes de máis.

    Imos coa preparación:  empapamos a miga de pan en leite e engadimos o adobo e a carne.  Trátase de facer un recheo como o que empregamos para facer albóndegas.  Se o preferimos podemos mesturar carne de tenreira con porco ou polo segundo os gustos.




    Coa axuda dunha culler, dunha manga pasteleira ou das mesmas mans enchemos o galets así, sen cocer.  Non teñades medo o recheo non vai escapar.


    Poñemos o caldo ó lume e cando ferva engadimos a pasta rechea.  Deixamos cocer o tempo indicado segundo a pasta empregada e servimos.






    Por lo que he leído es típico de Cataluña y Baleares poner esta sopa como primer plato en la cena de Nochebuena.


    Nosotros no acostumbramos a tomar pasta rellenas, pero cuando encontré esta receta me pareció muy interesante y decidí probarla.

    
    La verdad es que no es necesario estar de fiesta para hacerla;  podemos convertir una comida normal en especial.
    


  • 1,5 l de caldo (casero o comprado)
  • Galets (10 o 12 por persona)
  • 250 gr de carne picada (en mi caso ternera)
  • 1 cucharada de adobo
  • Miga de pan
  • Leche

    Siempre tenemos la opción de comprar el caldo ya hecho, pero en mi caso prefiero hacerlo en casa.  Claro que podemos ser previsores y tenerlo hecho del día anterior y guardado en la nevera para ser más ágiles.
    
    Los alérgicos al huevo, ¡ojo con la pasta!  Puede ser un poco complicado encontrar los galets sin trazas de huevo, pero podemos recurrir a otro tipo de pasta "lumaconi" aunque son un poco mayores, quizás demasiado grandes.
    
    Vamos con la preparación:  empapamos la miga de pan en leche y añadimos el adobo y la carne.  Se trata de hacer un relleno como el que empleamos para hacer albóndigas.  Si lo preferimos podemos mezclar carne de ternera con cerdo o pollo según los gustos.
    

    Con la ayuda de una cuchara, de una manga pastelera o de las mismas manos rellenamos los galets así, sin cocer.  No tengáis miedo el relleno no va a escapar.

    
    Ponemos el caldo al fuego y cuando hierva añadimos la pasta rellena.  Dejamos cocer el tiempo indicado según la pasta empleada y servimos.

    

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